Predavatelji in asistenti

dr. Jana Krivec

docentka

Jana-Krivec

Sodeluje kot:  Predavatelj

Govorilne ure: Po dogovoru

E-pošta: jana.krivec@fuds.si

Telefon: /

Področje Raziskave: kognitivna psihologija, umetna inteligenca, demografija

Sodelovanje pri predmetih:
1. stopnja – Splošna psihologija 2, Nevropsihologija in psihoterapija, Teorije in modeli osebnosti, Praksa 2, Uvod v splošno psihologijo
2. stopnja – Razvojna psihologija

Zunanje povezave: http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20141106113925-A58476131.html

Življenjepis:

Leta 2004 sem diplomirala na Oddelku za psihologijo Univerze v Ljubljani, kjer sem leta 2011 uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom »Kognitivno procesiranje informacij: primer igranja šaha«. Leta 2004 sem sodelovala na projektu Tutor na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Kot raziskovalka na področju umetne inteligence sem od leta 2005 do 2011 delala na Odseku za inteligentne sisteme na Institutu “Jožef Stefan”. Sodelovala sem pri več projektih ter več let zapored vodila organizacijo mednarodne multikonference Informacijska družba. Med leti 2011 in 2014 sem bila zaposlena kot svetovalec pri razvoju programskih aplikacij za zavarovalnice v podjetju Adacta d.o.o.

Akademski razvoj na Fakulteti za uporabne družbene študije sem začela v letu 2014. Na fakulteti sem 6 let vodila Šolo za psihoterapijo in Nacionalni inštitut za psihoterapijo. Predavala sem tudi na drugih fakultetah v Sloveniji in svetu. Delo na fakulteti mi predstavlja vedno nove izzive. Najprej v okviru raziskovalnega dela, katerega rezultate sem predstavila na več mednarodnih konferencah in kot (so)avtor sodelovala pri objavi znanstvenih več revijskih prispevkov in monografij. Zavedam se tudi pomembnosti strokovnega sodelovanja v lokalnem in nacionalnm okolju. Zadovoljstvo mi predstavlja tudi delo s študenti, posebej ob učinku medsebojne interakcije in konstruktivnih pogovorov tekom predavanj na osebnemi razvoj vključenih. Posebej mi je všeč, da lahko pri delu na fakulteti izražam svoje strokovne in življenjske poglede v okviru psihološke znanosti.

Moja druga življenjska strast je igranje šaha. Semi šahovska velemojstrica, sedemkratna državna članska prvakinja in večletna članica slovenske ženske šahovske reprezentance.