Predavatelji in asistenti

viš. pred. mag. Livija Rojc Štremfelj, CFRE

Predavateljica

Portret Livija Rojc Štremfelj

Sodeluje kot: Predavateljica

Govorilne ure: Po dogovoru

E-pošta: livija.rojc.stremfelj@fuds.si

Telefon: /

Področje raziskave: Neprofitni menedžment, zbiranje sredstev, prostovoljstvo, poslovno komuniciranje

Sodelovanje pri predmetih:
1. stopnja Neprofitni menedžment
1. stopnja Fundraising

Zunanje povezave:  https://si.linkedin.com/in/livija

Življenjepis:

Livija Rojc Štremfelj sem po izobrazbi profesorica angleščine in španščine (FF, UNI LJ) ter magistra menedžmenta neprofitnih organizacij (FDV, UNI LJ).

Že 25 let se ukvarjam s pridobivanjem sredstev v različnih neprofitnih organizacijah. Izkušnje sem si pridobila pri delu v humanitarnih, kulturnih, mladinskih, športnih in izobraževalnih, tako amaterskih kot profesionalnih, kot javnih in zasebnih neprofitnih organizacijah.

Sem certificirana vodja zbiranja sredstev pri mednarodni organizaciji CFRE International in delegatka za Slovenijo v European Fundraising Association. Sem tudi članica European Research Network on Philanthropy. Imam opravljen strokovni izpit iz vzgoje in izobraževanja ter upravnega postopka.

Sem gostujoča predavateljica Fakultete za uporabne družbene študije za predmet Neprofitni menedžment in Fundraising. Od leta 2013 sodelujem pri predmetu Management neprofitnih organizacij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, od 2023 pa tudi pri predmetu Poslovno komuniciranje.
Predavam tudi v tujini. Leta 2022 sem predavala o svojem projektu Igrišče na največjem svetovnem fundraising kongresu International Fundraising Congress na Nizozemskem ter na CEE Fundraising Conference na Slovaškem, leta 2023 pa sem gostovala na Hrvaškem in v Litvi.

Kot članica dveh mednarodnih zvez skrbim za ohranjanje kvalitete in ravni svojega znanja ter mnogim vodjem in zbirateljem sredstev v nepridobitnih organizacijah v Sloveniji pomagam delati učinkovito, etično in transparentno. Zaradi povezav s kolegi zbiratelji sredstev in raziskovalci sektorja onstran naših meja imam vedno na dosegu najnovejša znanja in spoznanja na področju neprofitnega menedžmenta in zbiranja sredstev, ki jih z veseljem predajam tudi študentom.