Sodelovanje s partnerskimi državami (KA107)

Na FUDŠ izvajamo projekte Erasmus+ mobilnosti s partnerskimi državami, v sklopu katerih omogočamo mobilnosti zaposlenih in študentov v države izven EU-ja.

lau

V okviru programa Erasmus+ KA107 na FUDŠ izvajamo projekt mobilnosti v sodelovanju z Lebanese American University (LAU), Lebanon. V okviru projekta bomo izvedli gostovanja šestih sodelavcev Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici v Libanonu ter šestih sodelavcev iz Libanona v Sloveniji.  

Objavljeni razpisi:

Novice:

University_of_The_Philippines_seal

V okviru programa Erasmus+ KA107 na FUDŠ izvajamo projekt mobilnosti v sodelovanju z University of the Philippines Diliman, Filipini. V okviru projekta bomo izvedli gostovanja treh sodelavcev Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici na Filipinih ter dveh sodelavcev University of the Philippines Diliman  v Sloveniji.

AKTUALNO:
Rok za prijavo do 30. 4. 2021 oziroma do porabe sredstev.

Gaza university

V okviru programa Erasmus+ KA107 na FUDŠ izvajamo projekt mobilnosti v sodelovanju z GU (Gaza University), Palestina. V okviru projekta bomo izvedli gostovanja dveh sodelavcev Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici v Palestini, dveh sodelavcev Gaza University ter dveh študentov Gaza University v Sloveniji. 

AKTUALNO:
RAZPIS ZA ERASMUS+ MOBILNOSTI OSEBJA V VISOKOŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU Z NAMENOM POUČEVANJA IN USPOSABLJANJA V PARTNERSKIH DRŽAVAH – GAZA UNIVERSITY

V okviru programa Erasmus+ KA107 izvajamo na FUDŠ projekt mobilnosti v socelovanju z MUSPE (Moscow State University of Psychology and Education), Rusija. V okviru projekta bomo izvedli gostovanja štirih sodelavcev Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici in štirih sodelavcev MSUPE v Sloveniji. 

Moscow state university

Objavljamo Razpis za Erasmus+ mobilnosti osebja v visokošolskem izobraževanju z namenom usposabljanja in poučevanja na MSUPE v študijskem letu 2018/19 in 2019/20. (Zaključeno)

Prijavni obrazec je dostopen tukaj

Rok prijave na razpis je 15. 2. 2019.
Za več informacij kontaktirajte erasmus@fuds.si ali 05/907 34 59 (mag. Jasmina Jakomin, Erasmus koordinatorica).

Projekt se izvaja v okviru programa Erasmus+ KA107.

lau

V okviru projekta mobilnosti bomo izvedli 2 mobilnosti slovneskih predavateljev na LAU ter dve mobilnosti Libanonskih predavateljev na FUDŠ.

  • Vabilo na gostujoče predavanje prof. Claudie Kozman.
  • Prof. dr. Makarovič in prof. dr. Rek sta bila na gostovanju na Lebanese American University va aprilu 2019. Več o obisku na povezavi.  
  • V okviru sodelovanja z Lebanese American University bodo potekala predavanja prof. Paula Tabarja na FUDŠ v Novi Gorici in Ljubljani. Več informacij v članku

Razpis za mobilnost:

Objavljamo Razpis za Erasmus+ mobilnosti osebja v visokošolskem izobraževanju z namenom usposabljanja in poučevanja v študijskem letu 2017/18 in 2018/19.

Rok prijave na razpis je 31. 3. 2018. Za več informacij kontaktirajte erasmus@fuds.si ali 05/907 34 59 (mag. Jasmina Jakomin, Erasmus koordinatorica).

Projekt mobilnosti se izvaja s finančno podporo programa Erasmus+ KA107.

AUB

Septembra 2015 se je Fakulteta za uporabne družbene študije uspešno prijavila na razpis programa KA1 Erasmus+ – Učna mobilnost posameznikov: Projekti mobilnosti v visokošolskem izobraževanju med programskimi in partnerskimi državami (KA107). 

FUDŠ je pred tem vzpostavil partnerstvo z American University of Beirut (AUB), Libanon, s t.i. ENI JUG skupine partnerskih držav.

Na podlagi sporazuma, ki sta ga podpisala FUDŠ in CMEPIUS, Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, se je projekt uradno začel izvajati februarja 2016. Do konca trajanja projekta, tj. 31. maja 2017, bosta FUDŠ in AUB izvedla:

  • 5 mobilnosti z namenom poučevanja in usposabljanja iz Slovenije v Libanon,
  • 3 mobilnosti z namenom poučevanja iz Libanona v Slovenijo,
  • 2 študentski mobilnosti iz Libanona v Slovenijo.
Partnerstvo z American University of Beirut (AUB)

America University of Beirut (AUB) je ena izmed najbolj prestižnih univerz v Libanonu, na območju Bližnjega Vzhoda in širše.

AUB, ustanovljena leta 1866, svojo izobraževalno filozofijo, standarde in prakse vodi po ameriškem liberalnem modelu visokošolskega izobraževalnega sistema. Izobraževalno-raziskovalna AUB s približno 800 zaposlenimi in 8000 študenti spodbuja svobodo misli in izražanja, ustvarjalno in kritično razmišljanje, vseživljenjsko učenje, posameznikovo svobodo in družbeno odgovornost.

V univerzo AUB je vključenih šest fakultet: Fakulteta za agrikulturo in prehrambne znanosti, fakulteta za umetnost in znanosti, fakulteta za inženirstvo in arhitekturo, fakulteta za medicino (kamor spada tudi Rafic Hariri šola za babištvo) in Suliman S. Olayan šola za podjetništvo. FUDŠ sodeluje s fakulteto za umetnost in znanosti.