Psihosocialna svetovalnica

»Psihosocialna podpora, tudi za nas!« od 1. 2. 2024 naprej

V Psihosocialni svetovalnici Fakultete za uporabne družbene študije (FUDŠ) smo tu, da pomagamo vsem študentkam, študentom in zaposlenim, ki se soočate z različnimi izzivi na področju:

 • duševnega zdravja,
 • medosebnih odnosov,
 • stresa,
 • anksioznosti,
 • depresije,
 • izgorelosti in
 • drugih podobnih težav.

Naša svetovalnica je namenjena posameznikom, ki želijo uspešno premagati svoje težave in si zagotoviti kakovostno ter strokovno psihosocialno prvo pomoč.

Portret Petra Zajc
Petra Zajc

Kje pridobiti prvo psihosocialno pomoč?

Kdo? Izvajalka psihosocialnih svetovanj za Fakulteto za uporabne družbene študije je Petra Zajc, magistrica psihosocialne pomoči in specializantka zaključnega letnika transakcijsko-analitične psihoterapije.

Psihosocialno svetovanje traja 50 minut. V primeru čakalne dobe, je vsak študent ali zaposleni upravičen do največ 3 zaporednih obiskov. Čakalna doba je odvisna od števila prijavljenih.

Kje? Individualno svetovanje poteka na Parmovi ulici 14 v Ljubljani. Pred stavbo se nahaja plačljivo parkirišče znotraj zapornice. V neposredni bližini sta avtobusni postaji Bavarski dvor in Razstavišče, ter glavna železniška in avtobusna postaja Ljubljana. Svetovalnica se nahaja v prvem nadstropju stavbe. Po dogovoru je mogoče izvesti svetovanje tudi preko spleta ali na dislocirani enoti v Ljubljani.

Kdaj? Ob predhodnem dogovoru z izvajalko prejmete datum obiska. Svetovanja za študente in zaposlene FUDŠ se izvajajo ob sredah v dopoldanskem ali popoldanskem času, po dogovoru lahko tudi na drug dan v tednu.

Kako se prijaviti za psihosocialno svetovanje? Za subvencionirano psihosocialno svetovanje se prijavite pri izvajalki preko e-maila na uvid.svetovanje@gmail.com. FUDŠ študent mora ob prijavi po mailu posredovati potrdilo o vpisu. Prosimo, da že v uvodnem sporočilu navedete, ali pridejo v poštev tudi dopoldanski termini.

Cena? Študenti/zaposleni plačajo za uro svetovanja 10,00 €, preostali znesek financira fakulteta. V primeru čakalne vrste, je vsak zaposlen upravičen do največ 3 zaporednih obiskov na leto.

Odpovedi: Študent / zaposleni mora svetovanje odpovedati vsaj 48 ur pred terminom. V primeru nepravočasne odpovedi, mora plačati polno ceno svetovanja, ki znaša 50,00 €. Ob predložitvi zdravniškega potrdila, ki izkazuje, da študent / zaposleni iz zdravstvenih razlogov ni mogel udeležiti svetovanja, mu svetovanja ni potrebno plačati.

Kam v primeru zasedenosti ali hujših stisk?

Če je vaša stiska zelo huda, se obrnite na nujno medicinsko pomoč na 112.

Kontakti za nujno pomoč:

 • Ljubljana: Enota za krizne intervencije (Grablovičeva 44a, tel: (01) 5874-922) ali Center za izven bolnišnično psihiatrijo (Njegoševa 4, Ljubljana, tel: (01) 4750 685).
 • Nova Gorica: Center za duševno zdravje odraslih (Ulica Gradnikove brigade 7, tel: 05 33 83 318 ali 05 33 83 269).

Ostale oblike pomoči:

 • Centri za duševno zdravje: Povezava
 • Društvo za Vedenjsko-kognitivno psihoterapijo (seznam akreditiranih spihoterapevtov): Povezava
 • POSVET Center za psihološko svetovanje: Povezava

Dodatne informacije:

E-pošta: karierni.center@fuds.si;

Tel: 064 231 788 (Andreja Slejko Rojc)