Knjižnica

Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici / Knjižnica 
Gregorčičeva 19
5000 Nova Gorica

Bibliotekarka: Kristina Merljak, univ. dipl. bibl. in inf. (nadomeščanje v času porodniškega dopusta Neže Božič)
Telefon: 059 073 460
E-mail: [email protected]

Urnik

PONEDELJEK in ČETRTEK:
9.00 – 11.00 in 12.00 – 16.30
PETEK:
8.00 – 11.00 in 12.00 – 15.00

OBVESTILA

Spoštovani študentje FUDŠ!

Obveščamo vas, da s 13. 6. 2022 knjižnica FUDŠ nekoliko spreminja svoj urnik, z željo, da bi bila knjižničarka na voljo izmenično študentom na obeh lokacijah.

Še vedno bo za izposojo in informacije NA LOKACIJI NOVA GORICA na voljo po naslednjem že običajnem urniku:

  • PON, ČET 9.00 – 11.00 in 12.00 – 16.30
  • PET 8.00 – 11.00 in 12.00 – 15.00 ali po dogovoru

Ob torkih in sredah pa bo na voljo za izposojo in informacije tudi NA DISLOKACIJI V LJUBLJANI, Leskoškova 9e po naslednjem urniku:

  • TOR, SRE 8.00 – 11.00 in 12.00 – 16.00 ali po dogovoru 

Za ostale dneve izven uradnih ur se za izposojo oz. prevzem gradiva na lokaciji v Ljubljani prosimo dogovorite s sodelavci v referatu. Dobrodošli!

O knjižnici

Knjižnica Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici je bila zasnovana leta 2007. Namenjena je predvsem pedagoškim delavcem in študentom Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici, odprta je tudi za druge uporabnike s področja znanosti, raziskovalne dejavnosti in izobraževanja. Njeno poslanstvo je zagotavljati stalno podporo študiju in dodatne informacije vsem svojim študentom in pedagogom ter nuditi temeljno literaturo za raziskovalno delo raziskovalcev. Zato knjižnica zbira, obdeluje in posreduje raznoliko gradivo in informacijske vire, ki jih uporabniki potrebujejo pri svojem študiju in raziskovalnem delu.

knjižnica FUDŠ

NAVODILA GLEDE IZPOSOJE IN VRAČILA GRADIVA 

Ker daljše zadrževanje v prostorih knjižnice, po navodilih NIJZ, ni dovoljeno, vas prosimo, da si gradivo ogledate v COBISSu in naročite preko telefona 059 073 460 ali maila [email protected]. 
Na COBISSu preglejte našo zbirko, izberite potrebno gradivo (največ 3 enote) in vaše želje sporočite preko zgoraj omenjenih kanalov. Ko bo gradivo pripravljeno za izposojo vam sporočimo in ga lahko prevzamete na lokaciji. 
 
Vračilo gradiva poteka normalno. Sprememba je le zadržanje gradiva v karanteni. Ko je gradivo vrnjeno, je v COBISSu zavedeno kot zadržano, zato bodo ta gradiva (v Moja knjižnica) še vedno vidna na vašem seznamu izposojenih gradiv. Zamudnine pod zadržano ne tečejo. Po preteku 3 dnevne karantene se gradivo vrne v prosto zbirko in je na voljo naslednjemu uporabniku.      
 
Prosimo, da ob vstopu v prostore fakultete upoštevate navodila glede razkuževanja rok, nošenja maske in ohranjanja medosebne razdalje. Predvsem pa, da vstopate le, če ste zdravi. Po prevzemu gradiva samo zadrževanje v fakultetnih prostorih ni dovoljeno. Čitalnica je do nadaljnjega še zaprta.
 
Hvala za razumevanje in uspešen študij še naprej.

BIBLIOGRAFIJE RAZISKOVALCEV

Knjižnica FUDŠ izdeluje bibliografije v sistemu COBISS zaposlenim na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Za vnos del v sistem COBISS mora avtor prispevka predložiti izpolnjen Obrazec za vnos objavljenega dela v sistem COBISS, ki ga skupaj s primarnim dokumentom odda v knjižnici ali pošlje po e-pošti ([email protected]). 
Bibliografija je lahko popolna le, če bo avtor v sodelovanju s knjižnico poskrbel za vnos, redakcijo bibliografskih zapisov ter dodelitev ustrezne tipologije (Tipologija dokumentov) in pri tem upošteval navodila Pravilnika o kazalcih in merilih znanstvene uspešnosti.

Ostalim raziskovalcem, ki niso zaposleni na FUDŠ, storitev zaračunamo po veljavnem ceniku.

Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte na [email protected] ali telefonsko številko 059073460