Predavatelji in asistenti

doc. dr. Voyko Kavčič

Sodelovanje pri predmetih: Predavatelj v študijskem letu 2018/19 sodeluje pri predmetih Splošna psihologija 1 ter Nevropsihologija in psihoterapija.

Sodeluje kot:  Predavatelj

Govorilne ure: Po dogovoru

E-pošta: voykok@gmail.com

Področje Raziskave: Zgodnja diagnostika Alzheimerjeve bolezni, Elektrofiziološke (EEG) podlage pri zaznavanje gibanja in navigaciji, Kognitivno staranje in kognitivni trening

Zunanje povezave:  

Življenjepis:

Vojko Kavčič (tudi z imenom Voyko Kavcic, ki ga uporablja v ZDA in pri objavah v mednarodnih revijah) je po končani gimnaziji v Novi Gorici diplomiral iz psihologije na Univerzi v Ljubljani leta 1975. Kasneje, leta 1990 je odšel na nadaljnji študij v ZDA, kjer je leta 1997 doktoriral na University of North Texas iz eksperimentalne psihologije.  Še istega leta je odšel na post-doktorsko izpopolnjevanje k profesorju D. Robertu Dotyju na Oddelek za Neurobiologijo in Anatomijo na University of Rochester, kjer se je prvenstveno ukvarjal s hemisferičnimi asimetrijami in hemisferičnimi interakcijami pri človeku in primatih.  

Od 2000 do 2009 je bil zaposlen kot docent raziskovalec na University of Rochester na Oddelku za Neurologijo, na enoti Kognitivna in Vedenjska Neurologija, kjer je raziskoval neuronske in kognitivne mehanizme kritične za vidno zaznavanje gibanja in navigacijo, s posebnim poudarkom na spremembah pri staranju in Alzheimerjevi bolezni. Od leta 2010 je zaposlen kot docent raziskovalec na Institute of Gerontology pri Wayne State University v Detroitu, kjer je poleg zgodnje diagnostike Alzheimerjeve bolezni začel tudi intenzivno raziskovati zaznavno in spoznavno starenje ter učinkovitost kognitivnega treninga pri zdravih starostnikih. V lanskem letu je Dr. Kavčič tudi izdal knjigo Umovadba: za bistre možgane v poznih letih ter Da ne pozabim: vadnica.