Predavatelji in asistenti

doc. dr. Andrej Omulec

Predavatelj

Portret Andrej Omulec

Sodeluje kot: Predavatelj

Govorilne ure: Po dogovoru

E-pošta: andrej.omulec@fuds.si

Telefon: /

Področje raziskave: psihosocialni razvoj, starševska vzgoja, partnerski odnos, humanitarnost, zakonska in družinska terapija, psihosocialno svetovanje, svetovanje v športu, supervizija v psihoterapiji.

Sodelovanje pri predmetih:

1. stopnja – Duševno zdravje in osebnostna rast, Praksa 2, Eksperimentalna psihologija, Uvod v psihosocialno pomoč, Duševno zdravje in osebnostna rast
2. stopnja – Trening psihosocialnega svetovanja

Zunanje povezave: Wikipedia

Življenjepis:

Andrej Omulec deluje kot predavatelj in asistent na Fakulteti za uporabne družbene študije (FUDŠ) v Novi Gorici. Po osnovni izobrazbi je diplomirani teolog. Študij je zaključil leta 2009 in ga nato nadaljeval na magistrskem programu Zakonskih in družinskih študij, ki ga je zaključil leta 2012. Na Teološki fakulteti Ljubljana je leta opravil tudi študijska programa izpopolnjevanja iz Zakonske in družinske terapije (2013) ter Karitativnega dela (2018). Na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana je leta 2022 opravil usposabljanje iz supervizije. Leta 2023 je doktoriral iz področja Zakonske in družinske terapije, prav tako je pridobil licenco Zakonskega in družinskega terapevta pri ZDT ter supervizorja v socialnem varstvu in pri ZDT.

Vse do leta 2012 se je poklicno ukvarjal s kolesarstvom, kjer je dosegal tudi vidnejše rezultate na mednarodni ravni. Po končani športni poti se je posvetil področjem, povezanih s študijem, predvsem je deloval na področju humanitarnosti. Aktivno je sodeloval na več kot štiridesetih letovanjih, taborih in bil eden izmed idejnih vodja letovanj za otroke iz rejniških družin. Prav tako je bil idejni vodja vključevanja terapevtov in supervizorjev na letovanja in tabore, oddaje Odnos rešuje in vodja programa socialnega vključevanja na Karitasu. Kot prostovoljec je deloval v več humanitarnih organizacijah hkrati, zato je leta 2017 bil nominiran za prostovoljca leta. Trenutno je prisoten v Svetu zavoda, v Javnem zavodu Hiša za otroke. Do nedavnega je bil zaposlen na Zvezi prijateljev mladine Moste – Polje, kjer je bil vodja programa Volja vselej najde pot in vodja terapevtskega centra. Program je leta 2022 dobil prvo nagrado na področju socialnega varstva. V svoji terapevtski praksi ima opravljenih preko 13. 000 ur direktnega dela z otroki, posamezniki, pari in družinami. Ima pridobljeno licenco za supervizorja na področju Socialnega varstva in ZDT. Do sedaj ima opravljenih preko 1000 supervizijskih ur. Je soavtor knjige Nastavi mi zrcalo in redno piše različne članki o vzgoji, psihosocialnem razvoju in odnosih.