You are currently viewing Sodelavka FUDŠ-a izr. prof. dr. Simona Kukovič sodeluje kot strokovnjakinja na evropskem Odboru regij

Sodelavka FUDŠ-a izr. prof. dr. Simona Kukovič sodeluje kot strokovnjakinja na evropskem Odboru regij

  • Post category:FUDŠ Blog

Evropski Odbor regij je 29. in 30. aprila 2024 gostil deveti Enlargement day dogodek, na katerem so se odvijale razprave o vlogi lokalne samouprave v državah kandidatkah za vstop v Evropsko unijo. Izr. prof. dr. Simona Kukovič je na dogodku sodelovala kot strokovnjakinja s področja lokalne samouprave in je v svojem govoru poudarila pomen fiskalne avtonomije lokalnih oblasti ter alternativne načine pridobivanja sredstev za razvoj lokalnih skupnosti, zlasti s pomočjo mehanizma čezmejnega sodelovanja in evropskih projektov.

Izr. prof. dr. Simona Kukovič je doma v Sloveniji kot tudi v mednarodnem prostoru prepoznana po proučevanju lokalne samouprave, zlasti se ukvarja s področjem lokalne demokracije in lokalnega vodenja. Je nosilka projektov s področja lokalne samouprave (med drugim tudi Jean Monnet Chair Leadership for European Local Development, LELD2040) ter (so)avtorica večih znanstvenih publikacij.