You are currently viewing MEDIA DAN 2024

MEDIA DAN 2024

Pridružite se nam na MEDIA DNEVU 2024, brezplačnem dogodku, ki ga organizira Karierni center FUDŠ. Na dogodku boste med drugim skozi oči predavateljev, študentov in delodajalcev spoznali študijske programe v Šoli za medije in komuniciranje na FUDŠ.

Ta dogodek je neprecenljiv za vse, ki vas zanima kariera v tiskanih ali spletnih medijih, v oglaševalskih agencijah, službah za stike z javnostmi, video-produkciji, založništvu, raziskovalno-razvojnih oddelkih, podjetjih za oblikovanje in računalniško grafiko ter mnogih drugih področjih.

MEDIA DAN bo potekal v spletni obliki dne 18. 3. 2024, s pričetkom ob 17. uri. Ker je število prostih mest omejeno, se prijavite najkasneje do 17. 3. 2024, in si zagotovite svoje mesto na dogodku!

PROGRAM:

Andreja Slejko Rojc, vodja Kariernega centra in organizatorka dogodka

Andreja Slejko Rojc, je karierna svetovalka, ki študentom in drugim svetuje pri izbiri pravega študijskega programa. Sledi njihovemu razvoju od prvega stika s fakulteto pa vse do uspešnega zaključka študija – ter celo v obdobju po študiju preko Alumni kluba.

Zase pravi, da jo vedno navdušuje opazovati, kako se posamezniki s pravilno izbiro študija izboljšajo in si s pridobljenim znanjem zagotovijo trdne temelje za prihodnost.

1. SKLOP: Študij skozi perspektivo predavatelja


Mag. Peter Podhostnik, predavatelj v Šoli za medije in komuniciranje na FUDŠ

Strokovnjak na področju medijev in komuniciranja, mag. Peter Podhostnik, bo skupaj s študenti iz dodiplomskega programa Mediji in novinarstvo predstavil projekt “Marketinške urice”. V mesecu decembru so izvedli prve pilotne marketinške urice, kjer so gostili izjemno zanimivega gosta s področja športnega marketinga, g. Koščaka, direktorja Goran Dragić fundacije. Na predavanju boste spoznali celotno ekipo, ki sodeluje pri ustvarjanju marketinških uric. Predstavitev bo zanimiva, saj boste dobili natančen vpogled v inovativen način pridobivanja znanja študentov na Fakulteti za uporabne družbene študije.

2. SKLOP: Študij skozi perspektivo študenta


Beno Kunst, študent 2. letnika študijskega programa Mediji in novinarstvo na FUDŠ, spletni vplivnež in »content creator«

Portet Beno Kunst

Pridružite se nam, ko bo Beno Kunst, priznani TikToker, razkril vse, kar morate vedeti o tem, kako postati mojster družbenih omrežij. Beno bo delil svoje dragocene nasvete o izkoriščanju moči družbenih omrežij, še posebej TikToka, za uspešno sodelovanje z različnimi podjetji.

Na tem interaktivnem predavanju boste spoznali:

  • Strategije za uspešno sodelovanje z raznolikimi podjetji preko družbenih omrežij.
  • Ključne korake pri vzpostavljanju sodelovanja z različnimi podjetji.
  • Umetnost pisanja scenarijev in ustvarjanja vsebin, ki prepričajo.
  • Tehnike snemanja, ki pritegnejo pozornost različnih podjetij.
  • Najboljši čas za objavo vsebin, ki postanejo viralne in dosežejo širok krog gledalcev.

Poleg tega bo Beno delil svojo osebno izkušnjo s študijem na FUDŠ ter kako mu pridobljeno znanje na fakulteti pomaga pri vedno večji prepoznavnosti in uspešnosti na družbenih omrežjih.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da se naučite od enega najboljših! Po predavanju bo Beno na voljo tudi za vaša vprašanja.

3. SKLOP: Študij skozi oči delodajalca


Valentin Areh, slovenski novinar, dopisnik, pisatelj ter Vodja šole za medije in komuniciranje na FUDŠ

Portret Valentin Areh

Vabljeni na navdihujoče predavanje, kjer bomo spoznali svet vojnega novinarstva skozi oči izkušenega dopisnika in pisatelja, Valentina Areha. Poglobili se bomo v delo vojnega dopisnika ter raziskali njegove izkušnje s terena na različnih vojnih območjih, kot so Balkan, Čečenija, Afganistan, Irak in Ukrajina. Areh bo delil svoje zgodbe, izkušnje in izzive, ki jih je doživel med poročanjem iz teh kriznih žarišč. Skupaj bomo raziskali, kako delovati kot novinar na bojišču, kako preverjati informacije, ki jih prejmemo, ter kakšne pasti in ovire je treba premagovati pri poročanju iz teh nevarnih okolij. Poleg tega bomo razpravljali o tem, kakšna je lahko cena za takšno pogumno poročanje in kako lahko novinarji v teh okoliščinah še vedno ohranjajo integriteto in etiko novinarskega poklica. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na tem nepozabnem potovanju skozi svet vojnega novinarstva in spoznate, kako lahko tudi vi postanete glas za tiste, ki ga nimajo.

Lepo vabljeni v našo medijsko družbo! Prijavite se na spodnjem obrazcu.

Prijava na dogodek MEDIA DAN 2024

Več informacij na: karierni.center@fuds.si ali 059073461.