You are currently viewing Erasmus+ mobilnost v Lizboni (2.del), Emilija Domić 

Erasmus+ mobilnost v Lizboni (2.del), Emilija Domić 

Življenje v Lizboni med izmenjavo Erasmus je bilo nepozabno doživetje. Na Portugalskem mi je bilo tako všeč, da sem se po prvem semestru odločila ostati tudi v drugem semestru.

Raziskovanje čudovitih ulic, okušanje lokalne kulinarike in spoznavanje raznolike kulture je na svojevrsten način obogatilo moje življenje. Kulinarika je zelo velik del kulture in hrana je čudovita. Največ se poje rib in mesa, pa tudi kakšen kozarec vina. Vsak dan je bil poln novih izkušenj in prijateljstev, ki jih bom vedno nosila pri srcu. Ta izkušnja me je naučila ceniti različnost, odprla mi je nova vrata za razumevanje različnih kultur ter okrepila moje osebne in medosebne spretnosti.

Poleg tega sem se med bivanjem v Lizboni naučil tudi samostojnosti, prilagodljivosti in odločnosti pri premagovanju izzivov. Lizbona me je navdušila s svojo živahnostjo, lepoto in gostoljubnostjo ter mi omogočila odkrivanje novih vidikov sebe in sveta okoli sebe.

Med poukom v Lizboni sem prepotovala številne dele Portugalske, spoznala veliko novih ljudi iz različnih kultur in se (kako sem že omenila) odločila podaljšati svoj študijski semester, da bi lahko še naprej uživala v vseh izjemnih izkušnjah, ki mi jih je ponujal kraj. Zdaj imam življenske prijatelje iz veliko različnih držav! Poslušala sem fado, ki je tradicionalno portugalsko petje, in tudi potovala po Španiji. Zahvaljujoč tej izmenjavi sem bogatejša za neprecenljive izkušnje, ki so me obogatile tako osebno kot akademsko.

Z veseljem bom svoje izkušnje in pridobljene lekcije delila s svetom in ohranila dragocene vezi, ki sem jih vzpostavila med bivanjem v Lizboni. Erasmus je bila nepozabna izkušnja, ki mi bo ostala v trajnem spominu.

Emilija Domic