You are currently viewing Uvodni dnevi 2023 – pozdrav študentom in sodelavcem fakultete ob začetku novega študijskega leta

Uvodni dnevi 2023 – pozdrav študentom in sodelavcem fakultete ob začetku novega študijskega leta

Pozdrav študentom v novo študijsko leto 2023/24 in pozdrav akademskemu zboru FUDŠ!

Spoštovane študentke, spoštovani študentje in vsi ostali!

Z veseljem vas pozdravljamo na Fakulteti za uporabne družbene študije. Začetek vašega študijskega potovanja bo zaznamovala serija uvodnih dni, ki vam bodo omogočili, da se pripravite na brezskrben začetek študija.

Udeležba na teh dogodkih je pomembna in jo priporočamo kot del vaših rednih študijskih obveznosti.

Program 2. 10. in 3. 10. 2023 je namenjen vsem BRUCEM vseh treh stopenj. Doktorski študenti pa bodo imeli dodatni uvodni dan 13. 10. 2023.

Večina aktivnosti bo potekala v online obliki preko Zooma. Če pa bi želeli fakulteto spoznati tudi v živo, vas bodo prijazni sodelavci fakultete pričakali na lokacijah Nova Gorica in Ljubljana. Tam vam bodo z veseljem predstavili fakultetne prostore in vam omogočili ogled spletnih predstavitev. V tem primeru vas prosimo, da fizični prihod na fakulteto ustrezno najavite. Obrazec za fizični prihod odprete s klikom na gumb “Spoznaj nas v živo” najkasneje do 2. 10. 2023 do 10h.

Vsi dogodki se bodo tudi snemali in si jih boste imeli možnost ogledati v spletni učilnici Moodle.


VIRTUALNI POZDRAV VODSTVA FAKULTETE

17. 00 – pridružite se nam na https://zoom.us/j/92761125928

Na začetku novega študijskega leta vas bo pozdravilo vodstvo fakultete, dekan prof. dr. Borut Rončević, prodekanja za študijske in študentske zadeve izr. prof. dr. Petra Kleindienst in prodekanja za znanstveno-raziskovalno delo izr. prof. dr. Tamara Besednjak Valič.


NAJ TE MED ŠTUDIJEM NIČ NE PRESENETI – pridružite se nam na https://zoom.us/j/92761125928

Na interaktivni predstavitvi se boste srečali s strokovnimi delavci fakultete, ki vam bodo tudi sicer med letom nudili podporo pri študiju.

Predstavitev bo potekala po naslednjem vrstnem redu:

17. 30 Predstavitev Referata za študijske in študentske zadeve

Referat za študijske in študentske zadeve predstavlja temeljno enoto fakultete, ki izvaja številne ključne naloge v podporo študentom in zagotavlja nemoteno delovanje študijskih programov ter administrativno podporo.

Natali Vuk Birsa, vodja referata za študijske in študentske zadeve, bo predstavila naslednje ključne vidike:

  • Posebnosti urnikov: Pojasnila bo sistem urnikov in opozorila na morebitne posebnosti, ki jih morajo študenti upoštevati pri načrtovanju svojega študijskega urnika.
  • Postopek prijav na izpite: Podrobno bo razložila postopek prijave na izpite, vključno z roki za prijavo, pravili in obveznostmi študentov v času izpitov.
  • Pravni viri fakultete: Predstavila vam bo pravne dokumente fakultete, ki urejajo študijske procese, pravice in obveznosti študentov ter akademska pravila.
  • Odgovarjanje na pogosta vprašanja: Na voljo bo za odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja študentov, ki se nanašajo na študijske in študentske zadeve.
18. 00 Predstavitev Kariernega centra

Karierni center fakultete ponuja študentom celovito podporo pred, med in po študiju. Andreja Slejko Rojc, vodja Kariernega centra, vas bo seznanila s pestro paleto možnosti, ki jih ponuja študentom. Med temi možnostmi so:

  • Različne oblike pomoči: tutorski sistem, koordinator za študente s posebnimi potrebami, psihosocialna svetovalnica, medsebojna pomoč, osebni stik in pomoč predavateljev in strokovnih služb
  • Podpora pri iskanju kariernih priložnosti
  • Možnosti za študijsko prakso
  • Različne obštudijske dejavnosti
18. 30 Predstavitev Projektne pisarne

Projektna pisarna na fakulteti je enota, ki se ukvarja z načrtovanjem, usmerjanjem in izvajanjem različnih projektov in programov. Mag. Jasmina Jakomin vam bo predstavila možnosti študijskih izmenjav v okviru programa Erasmus in CEEPUS ter vam ponudila vpogled v načine, kako lahko študenti sodelujejo v projektih, s čimer si pridobijo neprecenljive delovne izkušnje že med študijem.


VIRTUALNI POZDRAV ZA TUJE ŠTUDENTE

10. 00 – pridružite se nam na https://zoom.us/j/98354875062

Na tem dogodku boste deležni srčne dobrodošlice in obilo koristnih informacij o študiju na naši fakulteti. Dogodek bosta vodili Natali Vuk Birsa, vodja referata za študijske in študentske zadeve, in Rebeka Levpušček, skrbnica sistema Moodle. Skupaj bosta predstavili vse, kar morajo tuji študenti vedeti o našem študijskem okolju.


VIRTUALNI POZDRAV ŠTUDENTSKEGA SVETA FUDŠ

17. 00 – pridružite se nam na https://zoom.us/j/91017502263

Na tem dogodku bodo člani študentskega sveta delili svoje izkušnje, aktivnosti in vam predstavili kako se lahko vključite v študentsko življenje na fakulteti. Ne zamudite te priložnosti za spoznavanje študentskega sveta in možnosti sodelovanja pri različnih dejavnostih in projektih na fakulteti.


PREDSTAVITEV SPLETNEGA OKOLJA MOODLE IN STUDY+ PAKETA – pridružite se nam na https://zoom.us/j/91017502263

ob 17. 30 Predstavitev spletnega okolja Moodle in nadstandardnega paketa Study+ za študente Socialnega menedžmenta (UN), Mediji in novinarstvo 1. in 2. stopnja in Medkulturni menedžment.

18. 00 Predstavitev spletnega okolja Moodle in nadstandardnega paketa Study+ za študente Socialnega menedžmenta (VS), študijskih programov iz Šole za psihosocialno pomoč in svetovanje in Strateškega komuniciranja 2.stopnje in študijskih programov iz Doktorske šole.

Na ločenih predstavitvah boste deležni izčrpnega pregleda in praktičnih napotkov za uporabo Moodla, spletnega okolja, ki omogoča izvajanje različnih učnih aktivnosti in komunikacijo med učitelji in učenci preko spleta. Poleg tega boste spoznali tudi nadstandardni paket Study+, ki vam bo med študijem omogočal še večjo fleksibilnost in dodatne možnosti.

Predstavitve bo vodila Moodle Skrbnica Rebeka Levpušček.


PREDSTAVITEV KNJIŽNICE FUDŠ

18. 30 – pridružite se nam na povezavi https://zoom.us/j/91017502263

Naša knjižnica ni le prostor, kjer lahko izposodite knjige. To je vir znanja, navdih in podpora za vaše akademske in raziskovalne potrebe. Med predstavitvijo vam bo knjižničarka Neža Božič predstavila delovanje knjižnice, podala začetne uporabne informacije za lažji študij – kam po gradivo za študij (prostor knjižnice, gradiva in baze) in kako si pomagati pri samih seminarskih nalogah (navodila, predloge).


UVODNO DOKTORSKO SREČANJE

16. 30 – Dogodek bo potekal na Leskoškovi 9e in preko Zooma. Povezavo boste prejeli na e-mail.

Na uvodnem doktorskem srečanju, bomo raziskovali ključne informacije in možnosti, ki vam bodo pomagale uspešno zakorakati v svet doktorskega študija.

PROGRAM UVODNEGA DOKTORSKEGA SREČANJA

Več informacij o doktorskem programu najdete tudi na povezavi.

Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj s sodelavci odkrijete, kako gradimo vašo pot do uspeha na izobraževalni poti, ki ste jo izbrali.

prof. dr. Borut Rončević, dekan


Za dodatne informacije se obrnite na Karierni Center na naslovu karierni.center@fuds.si ali pokličite na telefonsko številko (05) 907 34 61.