You are currently viewing Erasmus+ mobilnost v Lizboni – Emilija Domić

Erasmus+ mobilnost v Lizboni – Emilija Domić

Erasmus v Lizboni ponuja edinstveno in bogato izkušnjo za študente z vsega sveta. Tukaj je nekaj ključnih vidikov, kako izgleda Erasmus v Lizboni:

Univerzitetno življenje: imela sem priložnost študirati na eni od priznanih lizbonskih univerz, kot je Univerza v Lizboni (University of Lisbon). Akademsko okolje mesta zagotovi raznoliko paleto tečajev in raziskovalnih priložnosti. Profesorji so zelo profesionalni in prijazni, ter so študentje pripravljeni pomagati in delovati skupaj.

Kulturna potopitev: bogata zgodovina Lizbone, živahna umetniška scena in kulturna dediščina vam ponuja veliko priložnosti, da se potopite v portugalsko kulturo. Od raziskovanja zgodovinskih sosesk, kot je Alfama, do obiskovanja lokalnih festivalov in dogodkov, bi lahko odkrili edinstveno tradicijo in običaje mesta.

Učenje jezikov: Čeprav je angleščina zelo razširjena, Erasmus v Lizboni predstavlja priložnost za učenje portugalščine. Sodelovanje z domačini in uporaba jezika v vsakodnevnih interakcijah lahko izboljša vaše jezikovne sposobnosti.

Družabno življenje: Programi Erasmus+ so znani po spodbujanju mednarodnih prijateljstev. V Lizboni sem spoznala veliko novih prijateljev na izmenjavi in se povezala na podlagi skupnih izkušenj in ustvarila trajne vezi.

Možnosti potovanja: Lizbona je zaradi strateške lege idealno izhodišče za raziskovanje drugih delov Portugalske in celo sosednjih držav. Lahko se odpravite na vikend izlete v slikovita obalna mesta, zgodovinska mesta, kot je Porto, ali destinacije na sončnih plažah.

Kulinarične dogodivščine: portugalska kuhinja je poslastica za ljubitelje hrane. Uživala sem v okusnih jedeh, kot so Pastéis de Belém, Bacalhau (slana trska), in se posladkala z različnimi svežimi morskimi sadeži.Kulinarika je res magična.

Aktivnosti na prostem: Lizbonsko blago podnebje in čudovita pokrajina ponujata številne aktivnosti na prostem. Od deskanja na bližnjih plažah do pohodništva v naravnem parku Sintra-Cascais sem imela veliko možnosti, da ostanem aktivna in uživam v naravi.

Na splošno je Erasmus v Lizboni nepozabna izkušnja, ki združi  akademsko rast, kulturno raziskovanje in nepozabne dogodivščine.

Emilija Domić