You are currently viewing Odstiranja ob kavi: Starševstvo med bolečino in hvaležnostjo

Odstiranja ob kavi: Starševstvo med bolečino in hvaležnostjo

V drugi epizodi Odstiranj ob kavi, seriji pogovorov o intimnih izkušnjah, ki nastajajo v sodelovanju s KVS Slovenija, se dotaknemo starševstva. Pa ne vsakršnega, temveč starševstva otroku s posebnimi potrebami.

Ko se morata starša soočiti z dejstvom, da ima njun otrok posebne potrebe, se znajdeta pred številnimi preizkušnjami in izzivi. Otroci s posebnimi potrebami namreč potrebujejo dodatno nego, zaradi gibalnih omejitev pogosto tudi prilagoditve domačega okolja in prilagojeno šolanje. Starši se v skrbi za otroka s posebnimi potrebami pogosto soočajo s stigmo, diskriminacijo, žalovanjem, z izčrpanostjo, strahovi glede prihodnosti in nemalokrat težavami v medosebnih odnosih, tudi najtesnejših. Ali je ob bolečini moč ustvarjati tudi prostor za prepoznavanje lepote življenja in za hvaležnost?

V pogovoru lahko odkrijete odgovor! V njem sodelujeta Daša Cek Stepančič, diplomantka FUDŠ, ustanoviteljica združenja psihosocialnih svetovalcev Slovenije – KVS Slovenija, in Katja Lavrih, študentka psihosocialne pomoči in mama otroka s hudo možgansko boleznijo.

Vabljeni k odstiranju starševstva med bolečino in hvaležnostjo z nami!

Karierni center FUDŠ

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada.

Barvni _Logo_EKP_socialni_sklad_SLO (1) (2)