You are currently viewing Erasmus + Mednarodni teden mobilnosti na Univerzi Šlezije v Katovicah 

Erasmus + Mednarodni teden mobilnosti na Univerzi Šlezije v Katovicah 

Od 15. do 21. maja je na Univerzi Šlezije v Katovicah na Poljskem potekal že 3. Mednarodni teden mobilnosti v okviru programa Erasmus+, ki se ga je udeležila naša strokovna sodelavka referata in kariernega centra Ana Mohorč.

Na mednarodnem tednu mobilnosti je sodelovalo 21 udeležencev iz 19 različnih univerz z Češke, Litve, Latvije, Nemčije, Slovenije, Madžarske, Grčije, Portugalske, Slovaške, Velike Britanije in Italije.

“Mednarodni teden mobilnosti je odprl prorektor za mednarodno in notranje sodelovanje prof. dr. Tomasz Pietrzykowski. Nato je oddelek za mednarodne odnose predstavil Univerzo Šlezije v Katovicah, kasneje pa smo udeleženci še na kratko predstavili sebe in svojo univerzo oziroma fakulteto. Sledil je sledil kratek tečaj poljskega jezika, na katerem smo se naučili osnov jezika. Sledil pa je še ogled Šlezijskega muzeja. Naslednji dan smo imeli seminar na temo Medkulturnega dialoga med študenti in zaposlenimi ter si ogledali univerzitetni kampus in obiskali Filmsko šolo Krzysztof Kieślowski. Četrti dan smo imeli srečanje okrogle mize s strokovnjakom in pa delavnico Escape Box v kateri smo se preizkusili v skupinskem znanju pojskega jezika. Zadnji dan je bil namenjen obisku državnega muzeja Auschwitz-Birkenau.”