You are currently viewing Zgodbe uspešnih diplomantov XIII

Zgodbe uspešnih diplomantov XIII

Duško Vujanović, diplomant socialnega menedžmenta, svetovalec na Mestni občini v Ljubljani.

»Vsi predmeti, ki sem jih obiskoval, so bili po svoje zelo zanimivi in zelo uporabni, zato sem veliko odnesel od vsakega posebej. Profesorice in profesorji so bili zelo praktični, saj so poleg teoretičnih znanj predstavljali tudi primere iz realne prakse. To je bilo zame izjemno koristno, saj sem lahko naučeno uporabil v resničnem življenju. Skratka, študij na FUDŠ je bila odlična izbira zame in mi je zagotovil znanje in izkušnje, ki jih lahko uporabim v svoji prihodnji karieri.«

Duško Vujanović

Dusko Vujanovic
Fotografija: Duško Vujanović, osebni arhiv

Radi bi predstavili Duška Vujanovića. Kaj nam lahko poveste o sebi?

Sem izjemno družabna in komunikativna oseba. Rad spoznavam nove ljudi in izmenjujem ideje na različnih področjih, ki me zanimajo. Trenutno delo mi omogoča, da se redno srečujem z različnimi posamezniki, kar mi je v veliko veselje. Pri tem se trudim vzpostaviti pristne in pozitivne odnose z vsako osebo, s katero sodelujem, in tako ustvarjati produktivno in prijetno delovno okolje. Prav tako sem vedno pripravljen prisluhniti mnenjem drugih in se učiti od njih. Menim, da je odprtost za druge in različne poglede ključna za uspešno interakcijo z ljudmi.

Zakaj ste se med vsemi fakultetami odločili vpisati ravno na Fakulteto za uporabne družbene študije? Kaj je najbolj vplivalo na vašo končno odločitev o vpisu na našo fakulteto?

Pri iskanju ustrezne fakultete sem imel na voljo veliko možnosti, vendar sem slučajno na internetu naletel na oglas za Fakulteto za uporabne družbene študije. Nekako me je zanimivo ime fakultete pritegnilo v nadaljnje raziskovanje. Začel sem raziskovati in našel spletno stran fakultete, na kateri sem si ogledal predmetnik ter predstavitve profesorjev, kar me je prepričalo, da je FUDŠ prava izbira zame. Vpliv na mojo končno odločitev o vpisu je imela tudi cena šolnine, saj je bila najbolj ugodna od vseh fakultet, ki sem si jih ogledal v tem času.

Kateri študijski program ste obiskovali? Ste bili s študijem zadovoljni? Kateri je bil vaš najljubši predmet?

Obiskoval sem visokošolski študijski program Socialni menedžment, izredno v Ljubljani. S študijem sem bil izredno zadovoljen. Najprej bi rad pohvalil odlične profesorice in profesorje, ki so se resnično posvetili poučevanju in pomagali študentom pri doseganju njihovih ciljev. Posebej bi izpostavil še referat fakultete, ki je bil zelo strokoven, prijazen in fleksibilen pri iskanju rešitev. Če sem se kot študent soočil s kakršnimi koli težavami, so vedno našli rešitve, kar sem zelo cenil.

Vsi predmeti, ki sem jih obiskoval, so bili po svoje zelo zanimivi in zelo uporabni, zato sem veliko odnesel od vsakega posebej. Profesorice in profesorji so bili zelo praktični, saj so poleg teoretičnih znanj predstavljali tudi primere iz realne prakse. To je bilo zame izjemno koristno, saj sem lahko naučeno uporabil v resničnem življenju. Skratka, študij na FUDŠ je bila odlična izbira zame in mi je zagotovil znanje in izkušnje, ki jih lahko uporabim v svoji prihodnji karieri.

Kje ste sedaj zaposleni kot diplomant socialnega menedžmenta? Kaj vam je predstavljalo največji izziv pri začetku kariere in česa ste se najbolj veselili? Kako ste unovčili izkušnje, sposobnosti, kompetence in znanja, ki ste jih pridobili tekom študija?

Trenutno sem zaposlen na Mestni občini v Ljubljani kot svetovalec. Razmišljal sem o tem, kako mi bo izobraževanje na FUDŠ koristilo pri nadaljnjih korakih v moji karieri. Ko sem se soočil z novimi izzivi na delovnem mestu, sem se veselil priložnosti, ki so mi omogočile, da uporabim znanje, ki sem ga pridobil na fakulteti. Ti so mi omogočili boljše razumevanje in obvladovanje izzivov ter mi dali prednost pri reševanju problemov na delovnem mestu.

Zanima nas, ali bi študij na FUDŠ priporočili tudi drugim? S katerimi besedami bi jih spodbudili, da stopijo iz “cone udobja”?

Seveda, vpis na FUDŠ sem že priporočil veliko znancem in prijateljem. Na FUDŠ sem doživel veliko udobja, saj so bila predavanja zelo zanimiva, profesorji in profesorice pa so bili izjemno strokovni in prijazni. Če sem se kdaj znašel v težavah, so bili vedno pripravljeni pomagati in skupaj z mano iskati rešitve. Tudi v referatu sem vedno naletel na prijazne in odzivne ljudi, ki so mi vedno stali ob strani in mi pomagali v vseh situacijah. Govorim seveda iz lastnih izkušenj, zato sem prepričan, da bi bili tudi drugi zelo zadovoljni s kakovostjo izobraževanja in podporo, ki jo ponuja FUDŠ.

Vsebina: Karierni center FUDŠ