You are currently viewing MEDIA DAN

MEDIA DAN

Spoznaj študij v Šoli za medije in komuniciranje in se srečaj z uspešnimi posamezniki, ki opravljajo dela na področju medijev in novinarstva. Postani vsestranski medijski ustvarjalec in to brez plačila šolnine!

Pridružite se nam na  4. MEDIA DNEVU, dogodku, ki ga organizira Karierni center Fakultete za uporabne družbene študije. Spoznajte študijske programe na področju Medijev in komuniciranja skozi oči sodelavcev fakultete, predavateljev ter delodajalcev na področju medijev. 

Dogodek bo še posebno zanimiv za tiste, ki vas zanima delo v tiskanih ali elektronskih medijih, oglaševalskih agencijah, službah za stike z javnostmi, video-produkciji, založništvu, raziskovalno-razvojnih oddelkih, podjetjih za oblikovanje in računalniško grafiko itd. 

4. MEDiA DAN bo potekal v ONLINE obliki dne 18. 4. 2023 od 18.00 dalje. Zaradi omejitve prostih mest vas prosimo, da se na dogodek prijavite najkasneje do 17. 4. 2023 s klikom na spodnji gumb!

PROGRAM MEDIA DAN 2023

18.00 – 18.15 Uvodni pozdrav vodje Kariernega centra  – Andreja Slejko Rojc

Andreja Slejko Rojc dijakom in ostalim pomaga pri izbiri pravega študija. Z njimi ostaja povezana od prvega stika s fakulteto do uspešnega zaključka študija – in celo po zaključku študija preko Alumni kluba. Zase pravi, da ji je vedno v veliko veselje, ko vidi, da si je posameznik s pravo izbiro študija izboljšal kvaliteto življenja ter si s pridobljenim znanjem ustvaril temelje za boljšo prihodnost.

18.15 – 19.00 Futura DDB – učna baza FUDŠ

Naslov predavanja: Spoznaj raznolikost komunikoloških poklicev

Predavateljica: Satin Papež

Univ. dipl. tržnega komuniciranja, vodja projektov na marketinški agenciji Futura, sooblikovalka planerja »Ujemi ritem« in načrtovalka porok. V sklopu dela na marketinški agenciji sodeluje pri vodenju, načrtovanju in izvedbi komunikacijskih kampanj za slovenske in tuje naročnike. Najbolj ji je všeč to, da je vsak dan drugačen, da se sreča z različnimi izzivi in da je delo zelo dinamično.

Na pot načrtovanja porok pa jo je pripeljala želja po organizaciji lepih, romantičnih dogodkov. Pri vsaki taki zgodbi so njena osnovna vodila pristnost, kreativnost in empatičnost. Več o njenem delu si lahko ogledate na www.satinpapez.si.

Znanje, pridobljeno na področju tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi, ter delo v praksi, ji je omogočilo, da se lahko razvija in deluje na različnih komunikoloških področjih. 

19.00 – 20.00 Anja Križnik Tomažin

Predavanje: Moja karierna pot od voditeljice do trenerke in coachinje

Na tokratnem predavanju vam bo Anja Križnik Tomažin predstavila svojo karierno pot od pevke do voditeljice uspešnih oddaj in poklica trenerke ter coachinje, ki ga opravlja danes.

Vse se je začelo že v osnovni šoli, ko je obiskovala dramski krožek in posnela nekaj pravljic. Ljubezen do glasbe jo je najprej pripeljala v glasbeno skupino Planet Groove. Kljub študiju ekonomije je vedno iskala tisto, kar bi jo v življenju zanimalo in tako je naletela na prvo avdicijo na televiziji. Na predavanju vam bo predstavila popotovanje po televizijah, kako iz majhne vloge prideš do uspešnih, večkrat nagrajenih oddaj. Anjine najodmevnejše oddaje, ki jih je vodila so bile Tistega lepega popoldneva, Kmetija slavnih in Ugani kdo pride na večerjo. Kot voditeljica je delovala 14 let. Na predavanju vam bo razkrila več o ustvarjanju oddaj, kakšna znanja potrebuješ pri tovrstnih projektih in kaj je najpomembnejši element, brez katerega ne moreš biti uspešen.

Že v času televizije je začela Anja prenašati svoja znanja na druge. Anjino široko znanje in bogate izkušnje na področju trenerstva in coachinga so rezultat 14 let dolge uspešne kariere televizijske voditeljice, 16 let dela trenerke, fasilitatorke in predavateljice ter strastne iskalke znanja o različnih načinih komuniciranja in metodah coachinga v zadnjih 10 letih.

Zase vedno pravi, da je bilo voditeljstvo njena strast, trenerstvo in coaching pa je njeno poslanstvo.

Predavateljica: Anja Križnik Tomažin

Univ. dipl. ekonomistka, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, trenerka komunikacijskih veščin, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica. Svoje znanje prenaša na posameznike in skupine pri izpopolnjevanju njihovega nastopa, komuniciranja ter osebne in poslovne rasti. Njeni coachingi, treningi in delavnice so znane po tem, da so narejene po meri posameznika ali tima z vključitvijo mnogih metod kot so:

  • metode retorike ter javnega nastopanja,
  • metode executive coachinga (AOEC London),
  • metode Jungian coachinga (dr. Avi Goren Bar),-
  • nevro lingvistično programiranje (NLP),
  • teorije zavedanja odnosov (Relationship awarnes theory – SDI®),
  • možganom prijazne tehnike (Brain friendly learning tehniques),
  • tehnike skupinskega treninga (Stonebow – People 1st training comany),
  • metode Expressive art therapy and coaching in action (dr. Avi Goren Bar), ki celostno nadgradijo posameznikovo nastopanje, komuniciranje, vedenje in razmišljanje ter
  • Points of you®, inovativno orodje za usposabljanje in razvoj.

Anja predava tudi kot gostujoča predavateljica na različnih šolah, seminarjih, srečanjih ter fakultetah (Ekonomska fakulteta, Fakulteta za upravo, Fakulteta za družbene vede, Doba fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije, Gea College in druge).

 

Lepo vabljeni v našo medijsko družbo!

Karierni center

Več informacij na: karierni.center@fuds.si ali na tel. št. (05)9073461.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.