You are currently viewing SMET V MED

SMET V MED

Vabilo na akcijo zbiranja rabljenih oblačil ter vseštudentsko izmenjevalnico SMET V MED.

Ponovno je prišel čas, ko bo potrebno naše omare obrniti na glavo, da se prikrademo do svojih zimskih oblačil. Marsikdo pa bo v celotni kolobociji preobračanja oblačil našel kose, ki so mu/ji premajhni, jih ne želi več nositi ali pa se jih je naveličal. Naj vas opomnimo, da tekstila industrija na leto proizvede 150 milijard kosov oblačil in s tem ustvari 93 milijonov ton odpadkov.

Na Fakulteti za uporabne družbene študije bomo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov med 15. 11. 2022 in 22. 11. 2022 izvedli akcijo zbiranja rabljenih oblačil.

  • Na lokaciji v Novi Gorici bomo oblačila zbirali od 15. do 18. 11. 2022. Zabojnik bo postavljen na vhodu pri stopnicah.
  • V Ljubljani, na dislocirani enoti fakultete, pa se bodo oblačila zbirala od 15. do 22. 11. 2022. Zabojnik bo postavljen v 4. nadstropju pri vhodu ter v M nadstropju pri oglasni deski.

Zbiramo lepo ohranjena ter čista oblačila za prehodno obdobje jesen/zima.

Vabljeni, da s svojo aktivno udeležbo pripomorete k zmanjševanju tekstilnih odpadkov!

Izmenjevalnica oblačil SMET V MED

V torek, 22. 11. 2022, bo na dislocirani enoti fakultete v Ljubljani med 15. in 17. uro potekala izmenjevalnica oblačil Smet v med, kjer boste lahko izmenjali svoja oddana oblačila z drugimi sodelujočimi in s tem omogočili večjo krožnost in ponovno uporabo.

Kako si bomo izmenjevali?

Izmenjava oblačil bo potekala po principu »PRINESI 1, VZEMI 1«: Prineseš/oddaš, česar ne nosiš več, in odneseš, kar ti je všeč!

Se vidimo v čim večjem številu!

Image by pikisuperstar on Freepik

Opomba: Organizatorji dogodka si pridružujemo pravico, oblačila, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom (raztrgano, popackano, nedelujoča zadrga ipd.), ne uvrstimo na izmenjavo.

**Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorji zanje ne odgovarjamo.**