You are currently viewing Uvodni dnevi 2022

Uvodni dnevi 2022

  • Post category:Dogodki / Vabilo

Pozdrav študentom v novo študijsko leto 2022/23 in pozdrav akademskemu zboru!

Dragi študentje in vsi ostali, dobrodošli!

Vpisi so že v polnem teku. Prepričani smo, da vsi že nestrpno pričakujete, da postanete ponosni študenti.

Za začetek vas vabimo na uvodne dneve, ki so za vas izjemnega pomena, saj boste na njih pridobili vse potrebne informacije, ki jih potrebujete za brezskrben začetek študija.

Uvodni dnevi bodo potekali v online obliki. Kljub temu vam obljubimo, da vam bo v naši družbi prijetno, poučno in zabavno. Naprošamo vas, da se uvodnih srečanj udeležite kot del rednih študijskih obveznosti.

PROGRAM:

PONEDELJEK, 3.10.2022 ob 17.00 – https://zoom.us/j/91266150917

VIRTUALNI POZDRAV ŠTUDENTOM IN AKADEMSKEMU ZBORU

Ob začetku novega študijskega leta vas bo najprej pozdravilo vodstvo fakultete, dekan prof. dr. Borut Rončević, prodekanja za študijske in študentske zadeve doc. dr. Petre Kleindienst ter prodekanja za znanstveno-raziskovalno delo doc. dr. Tamara Besednjak Valič.

Študenti boste virtualni pozdrav spremljali preko spletne platforme Zoom, ki vam bo omogočala interakcijo in postavljanje morebitnih vprašanj.

TOREK, 4.10.2022 ob 17.00 – https://zoom.us/j/91699841417

NAJ TE MED ŠTUDIJEM NIČ NE PRESENETI – za vse prvič vpisane študente na vseh treh stopnjah

Na interaktivni predstavitvi se boste seznanili s strokovnimi delavci fakultete, ki vam bodo tudi sicer med letom nudili podporo pri študiju.

Predstavitev bo potekala po naslednjem vrstnem redu:

  • Vodja referata za študijske in študentske zadeve Natali Vuk Birsa vam bo predstavila pravne vire fakultete, postopek prijav na izpite in posebnosti urnikov ter vam odgovorila na pogosto zastavljena vprašanja.
  • Prestavitev bo nadaljevala skrbnica učnega okolja Moodle Tjaša Peršič.
  • Na uvodnem dnevu se boste s pomočjo Vodje kariernega centra Andreje Slejko Rojc seznanili tudi s tutorskim sistemom, delovanjem Študentskega sveta, študijsko prakso ter ostalimi obštudijskimi dejavnostmi na fakulteti.
  • Ob samem zaključku pa vam bo vodja projektne pisarne mag. Jasmina Jakomin, predstavila možnosti študijskih izmenjav v okviru Erasmusa in Cmepiusa ter vam predstavila možnosti vključevanja študentov v projekte in s tem pridobivanje neprecenljivih delovnih izkušenj že med študijem; medtem ko bo  prof.dr.Matevž Tomšič predstavil enega od aktualnih projektov, ki se izvaja na fakulteti, in sicer projekt MELIA Observatory, kateri obravnava problematiko medijske pismenosti v povezavi z aktivnim državljanskim angažmajem mladih. 

SREDA, 5.10.2022 ob 10.00 – https://zoom.us/j/98664437346

NAJ TE MED ŠTUDIJEM NIČ NE PRESENETI – za vse prvič vpisane tuje študente na vseh treh stopnjah

Interaktivna delavnica namenjena tujim študentom.

Vodile jo bodo prodekanja za študijske in študentske zadeve doc. dr. Petra Kleindienst, Vodja referata za študijske in študentske zadeve Natali Vuk Birsa in Skrbnica Moodla Tjaša Peršič.

SOBOTA,  15.10.2022 ob 10.00 – na lokaciji Leskoškova 9 e in preko Zooma

UVODNO DOKTORSKO SREČANJE – za vse doktorske študente

Na uvodnem doktorskem srečanju bo potekala predstavitev študijskega procesa, pravilnikov za študij, obrazcev, predmetov in baz podatkov. Seznanili se boste tudi z raziskovalnimi programi ter predavatelji in mentorji. Več o programu v priponki.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in se podrobneje seznanite z vašo fakulteto.

Skupaj s sodelavci vam želimo uspešen začetek študijskega leta!

prof. dr. Borut Rončević, dekan

Dodatne informacije: karierni.center@fuds.si(05) 907 34 61.
Odgovore na pogosto zastavljena vprašanja si lahko kadarkoli preberete tudi na povezavi

*SPOROČILO za (bodoče) študente študijskih programov Mediji in novinarstvo (VS), Mediji in novinarstvo (MAG), Strateško komuniciranje (MAG), Strateško komuniciranje in menedžment (DR): Fakulteta za medije je v postopku pripojitve k Fakulteti za uporabne družbene študije. Študenti Fakultete za medije bodo z dnem 1. 10. 2022 postali študenti Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Pogoji, ki za študente veljajo ob vpisu na študijske programe Fakultete za medije, se s pripojitvijo ne spreminjajo.