You are currently viewing Nagradni natečaj – novinarska nagrada za prispevke o trajnostni energiji

Nagradni natečaj – novinarska nagrada za prispevke o trajnostni energiji

Zahodni Balkan – Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Albanija in Kosovo – se še vedno sooča z velikimi zdravstvenimi in okoljskimi težavami zaradi razširjene uporabe fosilnih goriv. To je predvsem posledica pomanjkanja ozaveščenosti o tej temi v regiji. Zato Fakulteta za uporabne družbene študije Nova Gorica – FUDŠ (v procesu pripojitve k Fakulteti za medije Ljubljana), razpisuje nagrado za novinarstvo na področju trajnostne energije, s katero želi prepoznati najboljše novinarske prispevke na temo trajnostne energije v regiji Zahodnega Balkana.
Avtorje in avtorice/bodoče družboslovce in bodoče novinarje in novinarke vabimo, da se do 10. oktobra 2022 prijavijo na razpis za nagrado Sustainable Energy Journalism Award. Svoje članke/spletne zgodbe/video materiale, objavljene med 1. januarjem 2020 in 30. septembrom 2022, lahko prijavijo tako mediji kot tudi posamezni avtorji / novinarji.
Trije zmagovalci – ki prihajajo iz držav Zahodnega Balkana – bodo objavljeni in nagrajeni na zaključnem dogodku, ki bo potekal do konca leta 2022 in bo vključeval razpravo o trajnostni energiji s strokovnjaki in predstavniki medijev.

Glavna tema: Trajnostna energija
Prijave: članki/spletne zgodbe/video materiali, objavljeni med 1. januarjem 2020 in 30. septembrom 2022.
Rok za oddajo prek tega obrazca je 10. oktober 2022.

FUDŠ bo po opravljenem izboru do konca leta 2022 organizirala zaključno podelitev nagrad, ki bo vključevala debato s strokovnjaki in mediji o trajnostni energetski prihodnosti.

Več o natečaju si lahko preberete tukaj.