You are currently viewing Svečana podelitev listin, priznanj in nagrad FUDŠ za leto 2022

Svečana podelitev listin, priznanj in nagrad FUDŠ za leto 2022

Fakulteta za uporabne družbene študije je v začetku junija organizirala svečano podelitev diplomskih, magistrskih in doktorskih listin, podelitev priznanj in nagrad Fakultete za uporabne družbene študije, Gosarjevih priznanj za najboljša zaključna dela in dijaška Gosarjeva priznanja. Letošnje leto je bilo prelomno, zato ker smo prvič izvajali podelitev skupaj s Fakulteto za medije. Fakulteta za medije je namreč v postopku pripojitve k Fakulteti za uporabne družbene študije.

Svečana podelitev diplom

V četrtek, 9. 6. 2022, je v prostorih Mestne občine Nova Gorica potekala svečana podelitev, na kateri smo podelili 79 diplomskih in magistrskih listin ter promovirali tri doktorje znanosti. Priznanja na dogodku sta podeljevala dekan obeh fakultet prof. dr. Borut Rončević in prof. dr. Matevž Tomšič.

Na svečanem dogodku smo podelili tudi dijaška Gosarjeva priznanja in priznanja za najboljša zaključna dela ter nagrade in priznanja FUDŠ za izjemne dosežke posameznikov, ki so pedagoško, raziskovalno ali strokovno vpeti v delovanje fakultete.

Na natečaju za dijaški esej 2022 je prvo nagrado za esej z naslovom »Nepopisan list« prejela Ana Kumperger, dijakinja 2. letnika Gimnazije Celje – Center, pod mentorstvom Tanje Tratenšek. Drugo nagrado je prejel esej z naslovom »Neznanost je stvarnost, strah je izbira« ki ga je napisal Jure Bezjak, dijak 4. letnika Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo, Šolski center Ptuj, pod mentorstvom Petre Oblak. Tretje mesto pa je dosegel esej z naslovom »Čez divje brzice do uresničitve sanj«, ki ga je napisal Andrej Skočir, dijak 4. letnika Elektrotehniške in računalniške šole v Novi Gorici, pod mentorstvom Bojane Modrijančič Reščič.

Na podelitvi smo lahko tudi prisluhnili odlomku iz eseja bronastega nagrajenca Andreja Skočirja.

»Redna služba, solidna plača, najemniško stanovanje ter družina so sanje vsakogar izmed nas. Treba bo zagristi v kislo jabolko in pregnati iz sebe vse strahove, najti pot, da bodo naše misli pozitivne, da bo nekoč drugače in da boš s trdim, poštenim delom lahko dosegel tisto, kar si zaslužiš. Včasih boš pač padel in se vsakič znova pobral in zagrizel v nove izzive. Če ne uspeš, se zamisli nad napakami in pogumno naprej. Razčistiti moramo sami s seboj o tem, kar si želimo početi vse življenje, saj smo pred pomembno odločitvijo. Poti nazaj potem več ne bo, odločimo se za tisto, kar nas veseli in nas bo izpopolnjevalo, sicer nam bo žal. Uspeh ali neuspeh v našem življenju bosta posledica naših dobrih ali manj dobrih odločitev, vendar v življenju so važnejše od uspeha, stvari, ki ti veliko pomenijo in se jih ne da kupiti ali nadomestiti.«

Sledila je Gosarjeva podelitev priznanj za najboljše magistrsko delo na študijskem programu Medkulturni menedžment. Za študijsko leto 2020/21 je Gosarjevo priznanje prejel Boštjan Žabar, pod mentorstvom izr. prof. Andreja Rasporja. Za študijsko leto 2021/22 pa Mihael Leban, pod mentorstvom doc. dr. Petre Kleindienst.

Podelitev priznanj in nagrad za zaposlene in zunanje sodelavce

Ob zaključku dogodka je dekan podelil priznanja še zaposlenim in zunanjim sodelavcem, ki pomembno prispevajo k razvoju znanosti in visokega šolstva, ter tistim, ki vsakodnevno prispevajo k dvigu kakovosti organiziranosti in poslovanja fakultete.

  • Priznanje na področju pedagoškega dela fakultete je prejel pred. Emil Karajić, ki je v preteklem letu dosegel nadpovprečne rezultate na področju pedagoškega dela.
  • Priznanje zunanjim pedagoškim oz. raziskovalnim sodelavcem je prejel prof. dr. Igor Jelen, ki je redni profesor za ekonomsko in politično geografijo na Univerzi v Trstu v Italiji.
  • Priznanje pravnim osebam iz Slovenije za zasluge in podporo pri izvajanju visokošolskega izobraževanja je prejela SLOGA, Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
  • Priznanja strokovnim sodelavcem za njihove prispevke k dvigu kakovosti na področju organiziranosti in poslovanja fakultete pa sta prejeli Natali Vuk Birsa in Danijela Bagarić.

Vsem diplomantom in prejemnikom priznanj izrekamo iskrene čestitke!

Avtor: Ana Mohorč, Karierni center