You are currently viewing 3. MEDiA dan

3. MEDiA dan

Spoznaj študij na Fakulteti za medije in se srečaj z uspešnimi posamezniki, ki opravljajo dela na področju medijev in novinarstva. Postani vsestranski medijski ustvarjalec in to brez plačila šolnine! Pridruži se dogodku Media dan in razširi svoje znanje!

Pridružite se nam na  3. MEDiA DNEVU, dogodku, ki ga organizira Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) v sodelovanju z Fakulteto za medije (FAM). Spoznajte študijske programe FAM skozi oči uspešnih študentov ter skozi predavanje in praktično delavnico vsestranske medijske ustvarjalke Eve Ostrouške, ki se predstavlja pod umetniškim imenom Eva OstroKljun.

Dogodek bo še posebno zanimiv za tiste, ki vas zanima delo v tiskanih ali elektronskih medijih, oglaševalskih agencijah, službah za stike z javnostmi, video-produkciji, založništvu, raziskovalno-razvojnih oddelkih, podjetjih za oblikovanje in računalniško grafiko itd. 

3. MEDiA DAN bo potekal  v online obliki dne 9. 3. 2022 od 17.00 dalje.

Zaradi omejitve prostih mest vas prosimo, da se na dogodek  prijavite najkasneje do 8. 3. 2022 na spodnji povezavi:


PROGRAM:

17.00 – 17.15 Uvodni pozdrav vodje Kariernega centra  – Andreja Slejko Rojc

Andreja Slejko Rojc dijakom in ostalim pomaga pri izbiri pravega študija. Z njimi ostaja povezana od prvega stika s fakulteto do uspešnega zaključka študija – in celo po zaključku študija preko Alumni kluba. Zase pravi, da ji je vedno v veliko veselje, ko vidi, da si je posameznik s pravo izbiro študija izboljšal kvaliteto življenja ter si s pridobljenim znanjem ustvaril temelje za boljšo prihodnost.

17.15 – 18.00 Predstavitev študijskih programov FAM skozi oči zadovoljnih študentov.

Študij na FAM boste lahko spoznali skozi zanimive zgodbe naslednjih študentov:

  • študenta 2. letnika dodiplomskega študijskega programa Mediji in novinarstvo Domna Tivadarja, kateremu se je ponudila odlična priložnost, da študijsko prakso opravlja v PR oddelku FUDŠ in FAM. Domen je med drugim tudi predsednik Študentskega sveta FAM;
  • študentke 2. letnika dodiplomskega študijskega programa Mediji in novinarstvo Jerneje Brecl, med drugim tudi znane smučarske skakalke, ki več kot uspešno usklajuje svojo športno karierno in študij, trenutno študijsko prakso pa opravlja v Smučarski zvezi Slovenije v oddelku za marketing nordijske discipline;
  • študentke 2. letnika doktorskega študijskega programa Strateško komuniciranje, asist. Sabine Mešić, asistentke pri predmetih Audio-video produkcija ter Praktično usposabljanje. Sabina je zelo aktivna tudi na področju raziskovanj in tutorstva ter je članica Študentskega sveta FAM. 

Cilj vsakega študija je čim boljša zaposlitev. Na predstavitvi bo zato asist. Sabina Mešić predstavila tudi možnosti zaposlitve po zaključku študija.

V nadaljevanju dogodka se boste prepustili  vsestranski medijski ustvarjalki Evi OstroKljun.

18.00 – 18.30 Predavanje: Od Marije Zmosta do Eve OstroKljun.
Predavateljica: Eva Ostrouška oz. Eva OstroKljun

Eva OstroKljun je “Instagram influencerka”,  v prostem času mama, študentka, improvizatorka in raziskovalka pozitivnega načina življenja. Zanimajo jo mediji in se je preizkusila že v marsikateri vlogi: od radijske voditeljice, do terenske novinarke na televiziji in “Youtube vlogerke”.  Trenutno jo lahko gledate na Planet tv-ju v socialnem eksperimentu Poroka na prvi pogled. 

18.30 – 20.00 Naslov delavnice: VLOGAJ IN PIŠI SVOJO ZGODBO
Predavateljica: Eva Ostrouška oz. Eva OstroKljun

Delavnica je namenjena vsem, ki ste željni spoznati svet Youtuba in ki se želite pravilno  pozicionirati pred objektiv. 

Na delavnici bomo obravnavali naslednje tematike:

  • Perfekcija leži v neperfektnih detajlih.
  • Ti si režiser svojega vloga, naredi ga edinstvenega, kot si ti sam.
  • Naj bo tvoja publika tvoj najboljši prijatelj.
  • Tvoj pametni telefon dela najboljše vloge.
  • Montaža je vedno vaš umetniški dodatek vlogu, ne ga zanemariti.

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. S seboj imejte svoj mobilni telefon, da bomo lahko skupaj “vlogali”.

Moderatorka dogodka: Petra Škabar
Lepo vabljeni v našo medijsko družbo!

Karierni center
Več informacij na: karierni.center@fuds.si ali na tel. št. (05)9073461.