You are currently viewing Mestna ekskurzija Erasmus študentov

Mestna ekskurzija Erasmus študentov

Tudi v letošnjem študijskem letu so k nam na izmenjavo preko Erasmus projekta prišli gostujoči študentje iz različnih držav.

V ponedeljek 4. oktobra 2021 smo se na Fakulteti za uporabne družbene študije odločili za organizacijo mini ekskurzije po Novi Gorici za 3 tuje študente, ki pri nas uspešno opravljajo Erasmus izmenjavo. Bilo je prijetno jesensko dopoldne, ko smo se izpred fakultete odpravili na kratek sprehod
po Novi Gorici.

Najprej smo obiskali Turistično-informacijski center, kjer so študenti pridobili tiste prve informacije o samem mestu, obenem pa s strani prijazne informatorke prejeli tudi vsak svoj zemljevid mesta. Tekom sprehajanja po širokih ulicah smo se s študenti vseskozi pogovarjali o različnih temah, med drugim tudi o tem, kaj nekaj jih je prineslo v Novo Gorico. Še posebej so bili
navdušeni nad dejstvom, da ima samo mesto odlične povezave za obisk drugih krajev in znamenitosti, kar bodo vsekakor dobro izkoristili.

Sledil je obisk Kluba Goriških Študentov, kjer so študenti uredili vse v zvezi z študentsko prehrano, nato pa smo se odpravili proti Agenciji M SERVIS, saj je študenta iz Ukrajine zanimalo, če bi lahko v času izmenjave tukaj nabiral tudi delovne izkušnje. Nato smo naredili še en daljši krog po mestu in sicer v smeri proti trgovskemu središču Supernova, vmes pa nas je mamljiv vonj iz bližnje restavracije privabil, zato smo naročili še vsak svoj hitri obrok.

Na poti smo se na želo študentov ustavili še v prostorih Telemacha, kjer so uredil vse potrebno za prevzem telefonske številke (brez nje namreč ni možno koriščenje študentski bonov). Čisto za konec smo se ustavili še v glavnem središču mesta – na Bevkovem trgu, kjer smo se v družbi hladne pijače družili preostanek popoldneva.

Veseli nas, da se tuji študenti odločajo za izmenjavo Erasmus+ na naši fakulteti, ter da imamo možnost se z njimi srečati in prisluhniti njihovim zgodbam.