You are currently viewing Brezplačni razbremenilni pogovori

Brezplačni razbremenilni pogovori

Brezplačni razbremenilni pogovori z absolventi in študenti zaključnega letnika študijskih programov psihosocialna pomoč (vs) in psihosocialno svetovanje (mag)

Na Fakulteti za uporabne družbene študije in v okviru portala ter združenja psihosocialnih svetovalcev Slovenije KVS Slovenija si želimo, da bi bile storitve psihosocialnega svetovanja dostopne vsem.

Dolge čakalne dobe in majhno število obravnav v sistemu javnega zdravstva ljudi s težavami na področju duševnega zdravja pehajo v še večje stiske. Zato smo se odoločili, da s skupnimi močmi pomagamo ljudem, ki se soočajo z različnimi oblikami stisk in jim pomoč v obliki pogovora ali svetovanja ni dostopna. Ranljivii in težko opaženi skupini posameznikov bodo zato iz naše družine in naših src na voljo brezplačni razbremenilni pogovori.

Neobravnavane težave imajo negativen vpliv na življenje posameznika, njegove družine in nenazadnje širše družbe. Zato že drugo leto zapored organiziramo brezplačne razbremenilne pogovore, namenjene mladostnikom in odraslim, ki so se znašli v osebni stiski, vendar jim ekonomski položaj onemogoča samoplačniške obiske strokovnjaka s področja duševnega zdravja.

Brezplačni razbremenilni pogovori se bodo izvajali s strani prostovoljcev. To so absolventi in študenti zaključnega letnika študija Psihosocialna pomoč (VS) in magistrskega študija Psihosocialno svetovanje. Pogovore izvajajo v živo (skoraj po vsej Sloveniji) in na daljavo (online, telefonsko). 

Pogovore izvajamo v živo (skoraj po vsej Sloveniji) in na daljavo (online ali telefonsko). Več informacij in prijava na posvet je možna na elektronskem naslovu kvs.slovenija@gmail.com

Med nami je mnogo ljudi, ki potrebujejo pomoč, zato bomo veseli, če boste informacijo o možnosti brezplačnih razbremenilnih pogovorov delili z ostalimi.

Skupaj ustvarjamo srečne zgodbe!
Ekipa FUDŠ in KVS Slovenija!