You are currently viewing SPREMENI SVOJE MISLI – SPREMENI (SVOJ) SVET – Aljoša Bagola

SPREMENI SVOJE MISLI – SPREMENI (SVOJ) SVET – Aljoša Bagola

Aljoša Bagola je glavni gost brezplačnih online predavanj in delavnic na temo osebnostne rasti v okiru Svetovnega dne duševnega zdravja 2021, ki jih organizirata Fakulteta za uporabne družbene študije v sodelovanju s KVS Slovenija!

V prihodnjem tednu bomo v okviru Svetovnega dne duševnega zdravja za vas organizirali sklop brezplačnih predavanj na raznolike tematike povezane z osebnostno rastjo. V glavnem fokusu bo izpostavljen posameznik in njegova samopodoba, njegovo zdravje in razvoj. Glavni govorec tedenskega sklopa dogodkov z naslovom Spremeni svoje misli – spremeni (svoj) svet, bo Aljoša Bagola, predavatelj in eden najvidnejših ustvarjalcev v slovenskem oglaševanju ter avtor knjižne uspešnice »Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke«. Aljoša Bagola bo svoje predavanje gostil v petek, 8. 10. 2021 ob 18. uri z naslovom KAKO IZGORETI.

Z nami bodo tudi diplomati in študentje dodiplomskega programa Psihosocialna pomoč ter magistrskega programa Psihosocialno svetovanje.

Agenda dogodkov, ki se bodo zvrstili med ponedeljkom 4. 10 in nedeljo 10. 10. 2021:

Ponedeljek, 4. 10. 2021 ob 20. uri
Jaka Kovačič
TEMELJI ZA IZPOLNJUJOČE PARTNERSTVO

V današnjem času poznamo precej oblik partnerskih odnosov in še več izzivov na tem področju. Na predavanju se bomo spraševali, čemu so krize v odnosih tako pogoste, in iskali odgovore oz. možne rešitve zanje.

Torek, 5. 10. 2021 ob 20. uri
Daša Cek Stepančič
SREČA(NJE) S TESNOBO

Skoraj polovica ljudi se bo tekom življenja spopadala s tesnobo (anksioznostjo). Anksiozne motnje so ene najpogostejših duševnih motenj. Predavanje bo priložnost, da spoznate značilnosti tesnobe, odkrijete, kaj jo poganja, in pridobite koristne informacije o tem, kako si lahko ob soočanju z njo pomagate. Osebne izkušnje predavateljice in njeno strokovno znanje vam bodo v pomoč pri krepitvi moči, da boste lastnim strahovom lažje pogledali v oči ter stopili na svojo pot sreče.

Sreda, 6. 10. 2021 ob 18. uri
Irena Stubelj Marinič
MLADOSTNIKA IMAMO – KAJ ZDAJ?

Mladostništvo je nadvse pomembno obdobje, v katerem se izoblikujejo posameznikova osebnost, položaj v družbi in interesi. Za starše odraščanje njihovih otrok ne bi smelo biti le težavno obdobje, ki mora čim prej miniti, ampak predvsem priložnost, da se s svojim otrokom povežejo in drug drugega bogatijo. Predavanje bo prostor za spoznavanje sočutnega in zadovoljnega starševstva ter mladostnikovega odraščanja.

Četrtek, 7. 10. 2021 ob 18. uri
Sara Černe
SEM NAJSTNIK. IN NI MI VSEENO.

Med predavanjem, ki je namenjeno mladostnikom, bomo na enostaven in praktičen način pojasnili, za kaj gre pri samopodobi in kaj lahko mladostnik sam stori, da bi se videl v lepši ter boljši luči in premagal sram v stikih z drugimi.
Dotaknili se bomo tudi drugih težav, s katerimi se pogosto soočajo mladi. Predavanje bo postreglo s spoznavanjem tehnik, ki so v pomoč pri lažjem soočanju z njimi.

Petek, 8. 10. 2021 ob 18. uri
Aljoša Bagola
KAKO IZGORETI

V prispevku Kako izgoreti bodo izpostavljeni ključni rušilni vplivi na sodobno individualno in kolektivno počutje. Aljoša Bagola bo spregovoril tudi o svoji izkušnji z izgorelostjo in okrevanjem.

Sobota, 9. 10. 2021 ob 10. uri
Tjaša Šapla Troha
METODA EFT (TAPKANJE) – ORODJE ZA ZDRAVLJENJE ČUSTVENIH RAN

Metoda EFT oziroma pogovorno tapkanje je tehnika čustvenega sproščanja, ki črpa svoje temelje iz starodavne akupunkture in moderne psihologije. Ima svoje znanstveno ozadje – dokazano namreč pomaga in podpira naše fizično ter duševno zdravje. Je učinkovita pomoč pri raznovrstnih težavah. Na predavanju z delavnico boste spoznali osnove tapkanja in ga preizkusili v praksi.

Sobota, 9. 10. 2021 ob 18. uri
Petra Zajc
OSEBNA RAST SKOZI PLES

Osebna rast skozi ples je zasnovana kot svetovalno-plesna delavnica, namenjena ženskam in dekletom, ki bi želele stopiti v stik s seboj ter s svojim telesom preko plesa, izkustvenih in dihalnih vaj ter telesnih tehnik. Njen glavni namen je krepitev pozitivne samopodobe. Gibanje in ples omogočata popolnoma drugačen način izražanja, kar pripomore k bolj celostnemu razumevanju ter zaznavanju sebe skozi telesno, duševno in duhovno dimenzijo.

Nedelja, 10. 10. 2021 ob 20. uri
Aneta Curavić Njegomirović
ČUJEČNOST KOT NAČIN ŽIVLJENJA

Čuječnost (angl. mindfulness) je učinkovito orodje za  spoprijemanje s težavami. Biti čuječ pomeni biti prisoten, ne-obsojajoč, sprejemajoč in sočuten do sebe ter lastnega doživljanja. Z raznimi formalnimi vajami (v obliki meditacij) in ne-formalnimi vajami (skozi vsakodnevne aktivnosti) krepimo zavedanje lastnega doživljanja. Na predavanju z delavnico boste spoznali osnovne principe čuječnosti in jo preizkusili v praksi.