You are currently viewing 2. MEDiA dan

2. MEDiA dan

Spoznajte skrivnosti neverbalne komunikacije in pristopov moderne psihologije prepričevanja!

Pridružite se nam na  2. MEDiA DNEVU, dogodku, ki ga organizira Fakulteta za medije (FAM) v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije (FUDŠ). Ne zamudite brezplačnih predavanj na temo aktualnih tematik o uspešnih načinih komunikacije in njenih psiholoških vidikih.

Dogodek bo potekal 6. 9. 2021 od 17.00 do 20.45 preko spletne platforme Zoom. Za udeležbo na dogodku se je treba predhodno registrirati na povezavi.

Po prejemu prijave vam bo na vaš e-naslov poslana unikatna Zoom povezava.
Dogodek bo moderirala priznana novinarka in vodja informativnega programa na Radiu 1, Ula Šegula, ki je istočasno tudi uspešna študentka dodiplomskega študijskega programa Mediji in novinarstvo na Fakulteti za medije. Tekom dogodka bomo lahko po delčkih spoznavali tudi njene izkušnje s študijem.

PROGRAM DOGODKA

  • 17.00–17.15: Uvodni pozdrav in kratka predstavitev Fakultete za medije in Fakultete z uporabne družbene študije – Prodekanja za študijske in študentske zadeve FAM/FUDŠ, doc. dr. Petra Kleindienst
     
  • 17.15–18.45
    Predavanje: Neverbalna komunikacija v korona času in novosti po tem
    Predavatelj: Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj
Edvard Kadič, FOTO: Tomi Lombar Vir: Slovenske novice

Vabljeni na predavanje o splošnih in nekaterih povsem novih zakonitostih medosebne komunikacije, kjer vam bo predavatelj Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, predstavil odgovore na vprašanja, kot so:

– Ali gre pri verbalni in neverbalni komunikaciji za ločena kanala, za prehitevanje, zaostajanje ali sočasnost in zakaj je to tako pomembno za prepričljiv nastop?
– Kaj se je v času korona krize bistvenega spremenilo pri karizmatičnem nastopanju in kako to uporabiti v svoj prid?
– Je spletni nastop in interakcija drugačna od nastopanja v živo?
– Kako bo v prihodnje z dotikanjem? Rokovanjem? Kako bo potekalo druženje? Kako bomo razumeli in kako bomo lahko izkoristili novo razumevanje osebnega prostora?

G. Kadič stavi na interaktivnost in dober stik s publiko tudi v virtualnem načinu komunikacije, zato bomo dovolj časa namenili tudi praktičnim vprašanjem. Pridružite se nam, če želite izvedeti več o novih načinih komunikacije, na katere je vplivala epidemija.

  • 18.45–19.00 Odmor
     
  • 19.00–19.15 Ula Šegula – “S pridobljenim znanjem na Fakulteti za medije je postalo tudi moje delo v medijih veliko bolj kvalitetno in prodorno.”
    Predstavitev izkušnje s študijem.
Ula Šegula Vir: osebni arhiv
  • 19.15–20.45
    Predavanje: Osnovne ugotovitve in pristopi moderne psihologije prepričevanja, ki temeljijo na ugotovitvah nevroznanosti in vedenjske ekonomije
    Predavatelj: Sebastjan Jeretič
Sebastjan Jeretič Vir: Primorske novice

Vabljeni na predavanje o moderni psihologiji prepričevanje, kjer vam bo predavatelj mag. Sebastjan Jeretič, strokovnjak za komuniciranje v politiki, predstavil osnovne ugotovitve nevroznanosti in vedenjske ekonomije:

Na predavanju bodo predstavljene naslednje vsebine: 

– Uporabne ugotovitve nevroznanosti za učinkovito prepričevanje
– Kako ljudje sprejemamo odločitve?
– Kako ljudje razumemo sporočila?
– Kako lahko na te procese učinkovito vplivamo?
– Ključni elementi strateškega komuniciranja
– Moderna psihologija in analiza sogovornikov
– Kako oblikovati sporočila s strateškimi okvirji za potrebe strateškega komuniciranja?
– Kako načrtovati proceduro prepričevanja na čustveni in razumski ravni?
– Odgovori na konkretne izzive in dileme udeležencev delavnice

Še enkrat lepo vabljeni na dogodek, kjer boste prisluhnili strokovnjakom na področju medijskega komuniciranja in se skupaj z nami naučili trikov javnega nastopanja!

Več informacij o dogodku lahko dobite na naslovu: karierni.center@fuds.si ali na tel. št. (05)9073461.

Karierni center FAM/FUDŠ