You are currently viewing Vabilo na okroglo mizo ob zaključku natečaja dijaška Gosarjeva nagrada 2021

Vabilo na okroglo mizo ob zaključku natečaja dijaška Gosarjeva nagrada 2021

Naslov dogodka: Influencerji v našem življenju

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) vsako leto razpiše natečaj za dijaški esej, ki vključuje različne aktualne teme. Tema, ki je letos navdihnila mlade ume, je bila »Influencerji v našem življenju«. 

Dijaki so v okviru natečaja razmišljali o naslednjih vprašanjih: Je na svetu nekdo, ki lahko tako močno vpliva na nas, da mu sledimo? Smo mi sami tako močni, da lahko vplivamo na druge? Koliko všečkov mora človek prejeti, da postane influencer? Mu zaupamo, mu verjamemo? Sploh potrebujemo influencerje?

Fakulteta je prejela spodbudno število dijaških esejev iz cele Slovenije. Ob zaključku uspešnega natečaja tako organiziramo virtualno okroglo mizo z naslovom: »Influencerji v našem življenju«, ki bo potekala v sredo, dne 21. 4. 2021 ob 18.00 uri preko spletne aplikacije Zoom.

Obvezna je predhodna registracija na dogodek na povezavi.

O čem bo govora na virtualni okrogli mizi?
Na okrogli mizi bo sodelovala znana igralka, novinarka in influencerka Ula Furlan, ki nam bo predstavila delo influencerja. Skupaj s predavateljico s Fakultete za uporabne družbene študije doc. dr. Petro Kleindienst bomo razpravljali o pomenu vplivnežev v kontekstu družbe skozi čas. Sodelavka Fakultete za medije, asist. Sabina Mesič, pa nam bo več povedala o sami medijski pismenost in kako ta vpliva na to, kakšnim vsebinam dijaki sledijo na družbenih omrežjih, ter o verodostojnosti informacij, ki jih influencerji posredujejo svojim sledilcem v primerjavi z medijskimi portali. V diskusijo se bodo priključili tudi dijaki, ki so sodelovali na natečaju.

Govorniki:

  • Ula Furlan, znana novinarka in influencerka,
  • doc. dr. Petra Kleindienst, predavateljica na Fakulteti za uporabne družbene študije
  • asist. Sabina Mesič, asistentka na Fakulteti za medije
  • nagrajeni dijaki

 MODERATORKA: Petra Škabar

Ob koncu dogodka bo potekala tudi virtualna podelitev priznanj nagrajenim dijakom.
Lepo vabljeni vsi, ki vas zanimajo praktična, teoretična in nadobudna ter drugačna mnenja, misli in pogledi na temo influencerjev v našem življenju!

Karierni center FUDŠ