You are currently viewing Evropsko tekmovanje za študente

Evropsko tekmovanje za študente

Evropsko tekmovanje, katerega podpira Evropska komisija, je odprto za dodiplomske in podiplomske študente na vseh visokošolskih zavodih (univerzah, inženirskih šolah itd.) v Evropi.
Udeleženci lahko na tekmovanju sodelujejo sami ali v paru, izziv pa je organiziran v dveh fazah in sicer:

  • Po spletni prijavi bodo študentje najkasneje do 30. januarja predložili članek zapisan na eni strani (obvezna dolžina je med 500 in 600 besedami, jezik – angleščina), v katerem boste predstavili svojo analizo na naslednjo temo: »Katere tehnologije in tehnološki gradniki so še posebej pomembni za evropsko suverenost v obrambi in varnosti?«
  • Žirija, sestavljena iz akademskih in industrijskih akterjev, bo izbrala najprimernejše predloge. Če bodo za nadaljno delo izbrani ravno vaši predlogi, boste lahko začeli s širšim razvojem svoje ideje v obsegu 10 strani.
    V pomoč pri nadaljevanju raziskave bo organiziran tudi spletni seminar za katerega boste obveščeni po izboru najprimernejših idej.
    Končne predloge je treba oddati do 30. aprila 2021.

Za več informacij o tekmovanju, registraciji in potrebni dokumentaciji obiščite spletno stran: European Defence Challenge – ASSETs (assets-plus.eu)

Dragi študentje, SREČNO!