Evropsko tekmovanje za študente

Evropsko tekmovanje za študente

Evropsko tekmovanje, katerega podpira Evropska komisija, je odprto za dodiplomske in podiplomske študente na vseh visokošolskih zavodih (univerzah, inženirskih šolah itd.) v Evropi.
Udeleženci lahko na tekmovanju sodelujejo sami ali v paru, izziv pa je organiziran v dveh fazah in sicer:

  • Po spletni prijavi bodo študentje najkasneje do 30. januarja predložili članek zapisan na eni strani (obvezna dolžina je med 500 in 600 besedami, jezik – angleščina), v katerem boste predstavili svojo analizo na naslednjo temo: »Katere tehnologije in tehnološki gradniki so še posebej pomembni za evropsko suverenost v obrambi in varnosti?«
  • Žirija, sestavljena iz akademskih in industrijskih akterjev, bo izbrala najprimernejše predloge. Če bodo za nadaljno delo izbrani ravno vaši predlogi, boste lahko začeli s širšim razvojem svoje ideje v obsegu 10 strani.
    V pomoč pri nadaljevanju raziskave bo organiziran tudi spletni seminar za katerega boste obveščeni po izboru najprimernejših idej.
    Končne predloge je treba oddati do 30. aprila 2021.

Za več informacij o tekmovanju, registraciji in potrebni dokumentaciji obiščite spletno stran: European Defence Challenge – ASSETs (assets-plus.eu)

Dragi študentje, SREČNO!