Lecturers and Assistants

Marijan Manoilov

Marijan Manoilov

Lecturer at subjects: In academic year  2018/19 assisting at subjects “Uvod v informatiko”.

Cooperation:  Assistent

Contact hours: By agreement

E-mail: [email protected]

Research field: * in Slovene podatkovna znanost, družboslovna informatika, statistika, metodologija

Additional links:  http://linkedin.com/in/manoilov

Življenjepis: * in Slovene

Po dodiplomskem študiju Družboslovne informatike na Fakulteti za družbene vede in podiplomskem študiju Informacijsko-poslovnih ved na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je več let delal na področju trženjskega raziskovanja in metodologije. In sicer je začel kot direktor start-up podjetja, ki je preraslo v največje trženjsko raziskovalno podjetje v Sloveniji (Cati center d.o.o.oz. sedaj Valicon d.o.o.). Delo v trženjskem raziskovanju je nadaljeval kot metodolog v okviru globalnega podjetja GfK, ki je prisotno v več kot 100 državah.
 
Iz trženjskega raziskovanja je prešel v bolj v akademske vode, tako da je pridobil habilitacijo visokošolskega predavatelja ter status zasebnega raziskovalca pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Poleg raziskovalnega dela v gospodarstvu in javni sferi je bil nosilec nekaterih predmetov na Doba fakulteti. Sodeloval je tudi z drugimi fakultetami (FUDŠ, FIŠ, FAM).
 
Zadnjih 7 let je iz akademske sfere prešel spet bolj v gospodarsko sfero, in sicer kot analitik (podatkovni znanstvenik),kjer je bil zaposlen v podjetjih: Spar Slovenija d.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d. in Hit d.d., kjer je trenutno vodja razvoja prediktivne analitike. V pedagoškem procesu trenutno sodeluje le s FUDŠ, in sicer pri predmetu Uvod v informatiko.