Utrinki iz Erasmus+ mobilnosti

Študijska izmenjava v Pragi

Študijska izmenjava je postala razširjena in hkrati tudi zelo dostopna oblika študija v tujini. Sama sem prepričana, da je študij v tujini posebna priložnost, ki je ne gre zamuditi. Za mobilnost sem se odločila zato, ker menim, da izmenjava posamezniku prinese ogromno pozitivnih stvari, ne le za karierno pot, temveč tudi za razvoj njegove osebnosti. Mednarodna izkušnja študentu prinese nepozabne izkušnje, pomemba znanja in nova poznanstva. 

V študijskem letu 2016/17 sem se tudi sama odločila za študijsko izmenjavo na Metropolitan Univerzi v Pragi. Univerza je tuje študente zelo lepo sprejela, organizirali so orientacijske dneve, kjer smo študenti dobili vse potrebne informacije glede študija in bivanja na Češkem. Vsak študent prejme tudi svojega tutorja, ki mu pomaga, da se lažje prilagodi novemu študijskemu okolju. Predmetnik, ki ga ponuja Metropolitan Univerza v Pragi je izjemno zanimiv in raznolik - tudi profesorji in predavanja so izredno zanimiva in kakovostna. 

Kljub temu, da se včasih zdi, da je pred začetkov izmenjave, potrebno urediti veliko dokumentov, kar je včasih malo naporno, sem prepričana, da je potrebno vztrajati. Za vse nasvete in podporo so dostopni tudi koordinatorji v naši mednarodni pisarni na FUDŠ. 

Patricija Jereb, študentka medkulturnega menedžmenta