Izjemno gostujoče predavanje prof. dr. Johna Plečnika!

Spoštovani!

Ob izjemno uglednem profesorskem obisku v Sloveniji in na naši fakulteti bi vas želeli povabiti na predavanje, na katero zaradi ugleda in odmevnosti posebej vabimo vse ​predavatelje in ​študente.

​Na FUDŠ bo gostoval prof. John Plečnik iz ZDA, predavatelj na Cleveland State University, kjer je bil v preteklem letu tudi prodekan.
 
​Predavanje bo potekalo v torek, 12. decembra med 16. in 18. uro, na Gregorčičevi 19 v Novi Gorici.​

Kljub mladosti gre za izjemno uglednega predavatelja javnih politik, davkov, javne porabe in raziskovalnih metodologij, katerega delo je izjemno odmevno. Večkrat je njegove raziskave že citiralo tudi Vrhovno sodišče ZDA, navišje sodišče v državi ter osrednji časopisi v ZDA (New York Times, Washington Post itd). Prof. Plečnik je poleg akademskega dela zelo vpet tudi tudi v lokalno politiko ter slovensko izseljensko skupnost v Clevelandu. Mnogi ga označujejo za vzhajajočo zvezdo ameriške politike in je tudi kandidat na volitvah v naslednjem letu za predstavniški dom zvezne države Ohio v okrožju 61, kjer živi velik del slovenskega prebivalstva na vzhodni strani Clevelanda.

Več o prof. Plečniku si lahko preberete na: http://www.johnplecnik.com/about-john.html

Tema predavanja bo: Kako razumeti davke kot vzvod družbene moči: ali lahko primerjamo federalno in zvezno raven v ZDA in nacionalno in evropsko raven v EU?

Lepo vabljeni!