"Aktiviraj se za dobro počutje" Teden zdravja - med 3. in 9. aprilom 2017

Letos bosta na Tednu zdravja aktivena tudi FUDŠ in NIP v okviru katerih se bosta izvedli kar dve predavanji in sicer:

- dne 4.4.2017 ob 10.00 predavanje "Depresija: kako moje misli in vedenja vplivajo na moje razpoloženje?"

Bo črni pes postal moj življenjski sopotnik? Ga bom dolgo hranil in negoval? Izbira je predvsem moja. Moje misli in vedenja predstavljajo črnemu psu to udobno zavetje, le zakaj bi ga zapustil? In kaj se zgodi, če moje misli in vedenja spremenim…Se zavedam svojega depresivnega razmišljanja, svojih miselnih napak? So moja prepričanja res edina možna in pravilna razlaga doživljanja okolice? Lahko spremenim svoje negativne misli? Imam moč spremeniti svoje vedenje? Vabimo vas, da skupaj z magistrom psihosocialne pomoči Primožem Rakovcem poiščemo odgovore, kako lahko z uporabo kognitivno vedenjskih tehnik v psihosocialnem svetovanju učinkovito pomagamo odgnati črnega psa. 

Lokacija: sedež fakultete na Gregorčičevi ulici 19 v Novi Gorici

- dne 4.4. ob 17.00 z predavanjem  Izzivi družinskega življenja ob kronično bolnem otroku.

Skupaj z družinsko terapevtko dr. Tjašo Stepišnik Perdih se bomo pogovarjali o tem, kako lahko bolezen otroka vpliva na družinsko življenje. Dotaknili se bomo partnerskega odnosa, otrokovih čustev, zaščitništva, postavljanja meja, ljubosumja med otroki itd.

Predavanje organiziramo skupaj z Medobčinskih društvom prijateljev mladine za Goriško. Predavanje je v prvi vrsti namenjeno družinam kronično bolnih otrok in vzpostavitev podporne skupine staršem.

Lokacija: MDPM, Bazoviška 4 v Novi Gorici.

- dne 7. 4. med 9.00 in 14.00 na Bevkovem trgu v Novi Gorici, pa se boste lahko pobližje spoznali z Nacionalnim inštitutom za psihoterapijo, ki deluje pod okriljem FUDŠ. 

Več o programu celotnega Tedna si preberite v spodnjem delu obvestila.